Antalya

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

18:12 23 Nisan 2016
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, turizmin başkenti Antalya'nın aynı zamanda tarım şehri de olduğunu belirterek, "Bu yönüyle ziraatçı, çiftçi arkadaşlarımızla odalarımızla bir araya gelme imkanı bulduk" dedi.

EXPO 2016 Antalya kapsamında kentte bulunan Çelik, EXPO VIP Salonu'nda, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ile il ve ilçe ziraat odaları başkanlarıyla bir araya geldi.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, 4 ayı aşkın süredir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini yürüttüğünü, bu sürede EXPO 2016 Antalya'ya büyük zaman ayırdığını söyledi.

Başarılı bir şekilde EXPO 2016 Antalya alanının tamamlandığını ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen konuklarla bütün dünya insanlığı ve ülkedeki 78 milyon vatandaşın hizmetine sunduklarını belirten Çelik, bu ziyaretlerini fırsat bilerek toplantılar da yaptıklarını anlattı.

Ziraatçı ve çiftçilerin talebi üzerine bir araya geldiklerini dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Antalya bir turizm kenti. Antalya turizmin başkenti olmasının yanında tarım şehri. Bu yönüyle ziraatçı, çiftçi arkadaşlarımızla odalarımızla bir araya gelme imkanı bulduk. Çok değerli AK Parti İl Başkanımız Antalya'dan ayrılmadan tarımdaki, ziraattaki gelişmelerle ilgili bizzat işin ehli, sorumlusu arkadaşlarla bir araya gelmemizi uygun buldular. Oda başkanımız aynı zamanda EXPO yönetiminde olduğu için o yönüyle de arkadaşlarımızın talepleri oldu."

Antalya'nın önemli olduğunu ve toplantıda tarımla ilgili ifade edilecek hususları dikkatli şekilde not alacaklarını vurgulayan Çelik, "Atılması gereken herhangi bir adım varsa onları atacağımızı ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından tarım alanında yaşananlar ve ihracat konularının görüşüleceği toplantı, basına kapalı devam etti.

Bu arada, Bakan Çelik, toplantı öncesi Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başkanı Davut Çetin ve fırıncılarla görüştü.

Çetin, fırıncılık sektöründeki çalışmalar ve ruhsatlandırmayla ilgili bir rapor hazırlayarak, bakanlığa sunacaklarını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.