Antalya

"Engelsiz sporcular" şenliği

12:52 25 Nisan 2016
"Engelsiz sporcular" şenliği

Cumhurbaşkanlığı'nın himayesindeki, "Aşmak için hareket kampanyası" kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği tarafından, "Engelsiz sporcular" şenliği düzenlendi.

Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki şenliğe Antalya'nın çeşitli ilçelerinde öğrenim gören bin 200 engelli öğrenci katıldı.

Şenlikte öğrencilerin yaptığı halk oyunları, step, müzik ve şiir dinletisi gibi etkinlikler ilgiyle izlendi. Öğrenciler şenlikte tenis, basketbol, futbol, aerobik, jimnastik gibi sporlarla ilgili branşlarda yarıştı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de engelliler için önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi.

Şenliğin yapıldığı rehabilitasyon merkezinin Türkiye'ye örnek olduğunu dile getiren Türel, "Burası Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı rehabilitasyon okulu. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden belediye başkanları bu merkezi inceleyip aynısını yapmak için çalışmalar başlattı." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.