Antalya

Bebeğin "yanlış verilen kandan öldüğü" iddiasına ilişkin dava

15:06 27 Nisan 2016
Bebeğin "yanlış verilen kandan öldüğü" iddiasına ilişkin dava

Antalya'da özel bir hastanede ameliyat edilen 2,5 aylık İzzet Emre Tuncer'in hastanede yanlış kan verilmesi sonucunda hayatını kaybettiği iddiasına ilişkin açılan tazminat davasının görülmesine başlandı.

Antalya 3. Tüketici Mahkemesinde görülen duruşmaya, İzzet bebeğin annesi Derya Tuncer, baba Mehmet Tuncer, aile avukatı Fırat Kılıç ve davalı özel hastanenin avukatı Özgür Taşçı katıldı.

Duruşmada aile avukatı Kılıç, hatalı teşhis, tedavi ve ameliyat nedeniyle vefat eden müvekkillerinin bebeği için 1 milyonluk tazminat talep ettiklerini ifade etti.

Özel hastanenin avukatı Özgür Taşçı da yaşanan acı olayla ilgili hastane ve hekimleri tarafından verilen sağlık hizmetinde hiçbir tıbbi müdahale hatası olmadığını savunarak, haksız ve hukuki dayanaktan yoksun ve kötü niyetli olarak açılan davanın reddini istediklerini söyledi.

Duruşma, evrakların incelenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.

Duruşma sonrası basın mensuplarına açıklama yapan anne Derya Tuncer, gözyaşları içinde bebeğinin hastanede yaşadığı süreci anlattı.

Bebeklerini özel hastaneye götürdükleri ilk zamanlar yüzde 99 kurtulma ihtimali olduğunu doktorların kendilerine söylediğini aktaran Tuncer, daha sonra bebeğinin yaşama şansının sıfıra düştüğünü ve 1 hafta sonra da bebeğinin ayaklarında kangren oluşmaya başladığını anlattı.

Yeşil kartlı oldukları için hastanenin bebeklerine yeterince özen göstermediğini öne süren Tuncer, "Ben yeşil kartlıyım, devletin koruması altındayım güya. Nerede devlet ki benim çocuğumu korumasız bıraktı, beni savunmasız bıraktı. Bizim yalvarmalarımıza rağmen başka bir hastaneye sevk etmediler. Bizim uğraşımız sonunda İstanbul'da bir hastaneye sevk ettirebildik." dedi.

Anne Tuncer, her şeyin bebekleri İzzet Emre'yi kendi çabaları ile İstanbul Koşuyolu Kalp Hastanesine sevkini gerçekleştirdikten sonra ortaya çıktığını belirtti.

- "İki defa ameliyat oldu A pozitif kan arattırdılar"

Hastanede bebeklerinin artık organ yetmezliği ile mücadele ettiğini İstanbul'daki doktorlardan öğrendiklerini vurgulayan Tuncer, şöyle devam etti:

"İstanbul'daki doktorlar tekrar ameliyat edilmesi gerektiğini söylediler ve bunun için bizden kan istediler. 'Kan grubunu biliyor musunuz?' diye sorunca biz de A rh pozitif dedik. İstanbul'daki hastanede 3 defa yapılan test sonucunda bebeğimin kan grubunun "0 Negatif" olduğunu öğrendik. Oysa ki o ilk ameliyatta bebeğime yanlış kan vermişler. Ben her yerde bangır bangır A rh pozitif kan aradım. Çocuğum iki defa ameliyat oldu A pozitif kan arattırdılar. Ben çocuğumu iyi etsinler diye götürdüm, öldürsünler diye mi. Hastane, devletten daha çok para almak için benim çocuğumu parça parça ettiler. Hiç mi çocuğumun canının değeri yoktu."

Baba Tuncer ise bebeklerinin Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 8 Eylül 2015 tarihinde normal doğumla sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini, evde 9 gün boyunca da hiçbir sorun olmadan bebeklerine baktıklarını söyledi.

Daha sonraki günlerde bebeklerinin aniden fenalaştığını ve Antalya Eğitim Araştırma Hastanesine götürdüklerini anlatan baba Tuncer, "Devlet hastanesinden özel hastaneye sevk ettiler. Biz seviniyorduk özel hastanede çocuğumuza daha iyi bakarlar diye ama biz çocuğumuzu kendi elimizle ölüme götürmüşüz oraya. Özel hastanede, bebeğimizin aort damarında daralma var acil ameliyata alınması gerektiğini söylediler." dedi.

Ameliyat için özel hastanenin kendilerinden 3 ünite A rh pozitif kan istediğini öne süren Tuncer, kanı hastaneye teslim ettiklerini, ameliyatın yapıldığını fakat ameliyattan sonra çocuğunun böbreklerinin iflas ettiğini savundu.

Baba Tuncer, ilerleyen süreçte çocuğunun ayak ve vücudunun farklı yerlerinde kangren oluşmaya başladığını dile getirerek, "Ayakları kangren oldu, sol ayağının topuğu kangren oldu. Böyle olunca 'ayaklarını keseceğiz' dediler. Biz bebeğin yüzde 1 ihtimal bile olsa kurtarılmasını istedik. Hatta daha önce ameliyatı yapan doktor 'yüzde 98 kurtulur, yüzde 1 ihtimal ölür, yüzde 2 felç kalır' dedi. Çocuğum ameliyata girdi çıktı yaşama ihtimali yüzde 1'e düştü." diye konuştu.

Bebeklerinin başka bir hastaneye sevkini istediklerini, bu isteklerinin hastane yönetimi tarafından reddedildiğini öne süren Tuncer, daha sonra kendi uğraşları sonucunda İstanbul'da bir doktorun kendilerine yardımcı olduğunu ve sevk işlemlerinin bu şekilde yapılabildiğini ileri sürdü.

Çocuklarının özel hastane tarafından bile bile ölüme götürüldüğünü savunan Tuncer, bununla ilgili gerekli görüntü ve hastane raporlarının da ellerinde bulunduğunu iddia etti.

Ailenin avukatı Fırat Kılıç da Tuncer çiftinin bebeklerinin yanlış tedavi sonucunda hayatını kaybettiğini ve kendilerine verilen hastane raporlarının da bunu ortaya koyduğunun savundu.

Bunun sonucunda Cumhuriyet Savcılığına "ihmalli davranışla ölüme sebebiyet verme" ile ilgili hastaneye suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Kılıç, ayrıca hastane yönetimine bebeğin ölümüyle ilgili 1 milyon liralık maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.