Antalya

Kumluca'da "17. Tarım ve Seracılık Festivali"

16:23 27 Nisan 2016
Kumluca'da "17. Tarım ve Seracılık Festivali"

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 17. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında "Yörük göçü" canlandırıldı.

Festival çerçevesinde Adnan Menderes Bulvarı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Yörüklerin yaylaya göçleri canlandırılarak, deve, at, eşek, keçi ve koyunlarla geçişler yapıldı.

Vatandaşlar, Yörüklerin çadırları, yiyecekleri, geleneksel kıyafetleri ve tarım aletlerini de görme fırsatı buldukları geçişi, ellerinde Türk bayraklarıyla, ilgiyle izledi.

"Diriliş Ertuğrul" dizisinde Süleyman Şah karakterini canlandıran, Türk sinemasının önemli isimlerinden Serdar Gökhan da etkinliğe at üzerinde katılarak, vatandaşları selamladı.

Gökhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın ilgisinden çok mutlu olduğunu söyledi.

"Yörük göçü" etkinliğine ilk kez katıldığını belirten Gökhan, Türk kültürünü yansıtan bu tür etkinliklerin artması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların kendisine "Süleyman Şah" diye seslendiğini kaydeden Gökhan, "52 yıldır bu meslekteyim ama 'Serdar Gökhan' olarak değil 'Süleyman Şah' olarak hitap ediyorlar. 52 yıllık emek boşa gitti. Yeni projelerin hazırlığı içindeyiz. Kültürümüzü anlatan daha iyi yapımlar inşallah ekranlara gelecek." dedi.

Etkinliğe, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı elde eden isimlerden Ali Gürbüz, Orhan Okulu ve Hasan Tuna da katıldı.

Sembolik göçün ardından, festivalde halat çekme yarışı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.