Antalya

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

16:27 28 Nisan 2016
52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda genel klasman lideri İspanya'nın Caja Rural-Seguros RGA takımı sporcusu Armentia Pello Bilbao, fazla risk almadan turkuaz mayoyu koruduklarını söyledi.

Alanya-Kemer etabı sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Bilbao, üç etaptır turkuaz mayoyu koruduğunu vurgulayarak, "Birkaç gündür sizinle beraber olmak, çok güzel. Bugün, uzun bir gün oldu. Dün yaptığımızı bugün de uygulamaya çalıştık. Grubun önlerinde yer aldık. Yarışı kontrol altında tuttuk. Fazla risk almadan grupla bitiş yaparak, turkuaz mayomuzu koruduk." diye konuştu.

Bilbao, yarınki Kumluca-Elmalı etabının önemine vurgu yaparak, "Yarınki tırmanış etabı için Lampre-Merida, Astana City ve CCC Sprandi Polkowice takımları bizi tehdit ediyor. Özellikle Astana takımını kontrol etmek gerekiyor. Son tırmanışa grupla gelmek istiyoruz. Tırmanışta sonucu kimin güçlü olduğu belirleyecek. Diğer takımların ne yapacağını göreceğiz. Bugün çok fazla enerji harcamadan hedefimize ulaştık. Yarın da takımımızın güçlü olacağını ve konumumuzu koruyacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


- Mareczko: "Belletti, bana çok iyi yol açtı"


Alanya-Kemer etabını birinci bitiren Southeast Venezuela takımından İtalyan Jakub Mareczko, "Bugün takımımız, ilk kilometreden itibaren yarışı kontrol altında tuttu. Takım arkadaşım Belletti de bana çok iyi yol açtı ve birlikte zafere ulaştık. Normalde planımız, Belletti'nin son 50 metreye kadar beni taşımasıydı. Son 400 metrede kendimi iyi hissettim ve Belletti'yi geçerek, etabı kazandım." şeklinde görüş belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na İtalya Bisiklet Turu'na hazırlık amaçlı katıldığını kaydeden Mareczko, "Türkiye'ye gelmeden önce etaplar hakkında çok iyi bilgiler alamadım ve iyi çalışamadım. Onun için hazırlıklı değildim. Esas amacım Giro d'Italia'ya hazırlanmak olduğu için amacıma ulaştım." şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.