Antalya

Antalya'da dilekler denize atıldı

07:42 06 Mayıs 2016
Antalya'da dilekler denize atıldı

Antalya'da Hıdırellez kutlamaları kapsamında yerli ve yabancı çok sayıda turist, dileklerini kağıtlara yazıp denize attı, dua etti.

Hıdırellez coşkusuna ortak olmak isteyen turistler, güneş doğmadan Konyaaltı Sahili'ne geldi. Yanlarında getirdikleri dilek kağıtlarını denize bırakarak dua eden vatandaşlar, en çok sağlık, iş, para ve aşk diledi. Sahilde oturan bazı vatandaşlar da Kur'an-ı Kerim okuyarak güneşin doğmasını bekledi.

Güneş doğuncaya kadar kağıtlara yazdıkları dileklerini, topladıkları çakıl taşlarını, zeytin dallarını denize atan vatandaşlar, havanın aydınlanmasıyla birlikte kumsalda kahvaltı yaptı.

Konyaaltı Sahiline gelen Pamuk Geygel, dua etmek ve balıklara ekmek atmak için sahile geldiğini söyledi. Akşamdan gül ağacına küçük kesecikler yapıp koyduğunu belirten Geygel, "Birçok dileğim var. Hepsinin kabul olacağına inanıyorum." dedi.

Sahile gelenlerden Dudu Durdu ise çocuklarının ve kendisinin geleceği için dua ettiğini kaydetti.

Zehra Doygun da sahile gelerek sağlık ve mutluluk dilediğini ifade etti.

Sahilde kahvaltı yapanlardan Erol Turan da Hıdırellez'i kutlamak için geldiklerini dile getirerek "Sabah 04.00'de kalktık. Yumurtalarımızı kaynattık. Kahvaltımızı hazırladık. Sabah 05.30'da buradaydık. Dilekleri içimizden tuttuk ama denize atmadık. Önce kahvaltı yapalım dedik. Ben çocuklarım için iyi dileklerde bulundum." diye konuştu.

Öte yandan Muratpaşa Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen "Kaleiçi Old Town Festivali" kapsamında yat limanından tekne gezisi yapıldı. Etkinlikte Hıdırellez dilekleri denize atıldı.

Etkinliğe katılanlardan Sebahat Yanardağ, eşinin 5 gün önce hayatını kaybettiğini, onun için dua edip iyi dileklerde bulunacağını söyledi.

Suzan Sarıben de Hıdırellez'u kutlamak için tekne gezisine katıldığını belirterek, "Çocuklarım ve torunlarım için dua edeceğim. Çocuklarıma iş ve eş dileyeceğim." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.