Antalya

Antalya'daki terör örgütü davası

13:32 12 Mayıs 2016
Antalya'daki terör örgütü davası

Antalya'da, terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla haklarında dava açılan 19 sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 12 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 6 sanık, avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada tercüman eşliğinde Kürtçe savunma yapan sanıklardan Mizgin Özer, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ve hiçbir dernek veya örgüt üyesi olmadığını söyledi.

Özer, katıldığı nevruz gibi bütün etkinliklerin yasal olduğunu dile getirerek, "Bu etkinliklerde de hiçbir terör örgütüne yönelik slogan atmadım ve propagandasını da yapmadım. HDP yasal bir partidir ve ben parti içindeki çalışmalara katıldım." dedi.

Sanıklardan Şakir Taş, hakkındaki terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmediğini belirterek, sadece HDP için çalışmalarda bulunduğunu ve başka hiçbir örgütün çalışmalarında yer almadığını söyledi.

Hakan Keskin de "Ben sadece Nevruz kutlamalarında kız arkadaşımın isteğiyle anlık gelişen bir anda bir tiyatro oyunu oynadım. Öyle ki tiyatro oyununun sözlerini bile hatırlamıyorum." dedi.

Sanıkların ifadelerinin alınmasının ardından tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu 6 sanığın adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Diğer 6 tutuklu sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, tutuksuz yargılanan 7 sanıkla ilgili adli kontrol hükümlerinin kaldırılması talebini de kabul etmedi.

Antalya'da 9 Ekim 2015 tarihinde, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Antalya, Diyarbakır ve Batman'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 19 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca sanıkların, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak, örgüt propagandası yapmak, kasten yaralama ve mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından yargılanmaları istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.