Antalya

Zonaro'nun tablosu 200 bin liradan satıldı

18:07 15 Mayıs 2016
Zonaro'nun tablosu 200 bin liradan satıldı

Antalya Antik Müzayede tarafından düzenlenen açık artırmada 2. Abdülhamid dönemi saray ressamı Zonaro'ya ait bir tablo 200 bin, 1. Abdülhamid'e ait 1,5 metre uzunluğundaki ferman 150 bin ve 3. Selim'e ait ferman 160 bin liradan satıldı.

Antalya Sera Otel'de düzenlenen müzayedede tablo, hat, ferman, obje ve sanat eserlerinden oluşan 429 parça, açık artırmaya çıkarıldı. Koleksiyonerlerin ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği müzayedede, fiyatları 200 ila 2 bin liradan çok sayıda gravür, Osmanlı dönemine ait eşya, tespih, hat ve berat tahmini fiyatların üzerinde alıcı buldu.

Kitap koleksiyoneri ve yazar Ziyaver Şencan tarafından sunulan müzayedede, 2. Abdülhamid dönemi saray ressamı İtalyan Fausto Zonaro'ya ait tablo 200 bin liradan satıldı. Müzayedenin en ilginç ve dikkat çekici eserlerinden biri olan 1786 yılından 1. Abdülhamid'e ait 25 satırlık ferman 150 bin, 3. Selim tarafından 1804 yılında çıkarılan 15 satırdan oluşan ferman ise 160 bin liradan alıcı buldu.

Fermanlar 130'ar bin liradan satışa sunulmuştu.

Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezi yöneticisi Ahmet Muhtar Kızıltan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzayedeye kültür ve sanat tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Antika meraklıları, koleksiyonerlerin birbirinden değerli eserleri benzerlerine göre oldukça uygun fiyatlardan satın aldıklarını kaydeden Kızıltan, sanatseverlere kültür ve sanata verdikleri destek için teşekkür etti.

Antalya'nın İstanbul ve Ankara'dan sonra kültür ve sanat etkinliklerin yoğun olarak yaşandığı bir kent olduğunu vurgulayan Kızıltan, benzeri etkinliklerin belirli aralıklarla devam edeceğini sözlerine ekledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.