Antalya

Antalya'daki Norveçlilerin milli bayram kutlaması

15:12 17 Mayıs 2016
Antalya'daki Norveçlilerin milli bayram kutlaması

Antalya'nın Kemer ilçesinde yaşayan ve tatil yapan Norveçliler, milli bayramları dolayısıyla kutlama programı düzenledi.

Norveçlilerin "17 Mayıs Norveç Milli Bayramı" kutlamaları, Atatürk Caddesi'nden başladı. Norveç ve Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 200 kişilik grup, renkli görüntüler oluşturdu.

Buradan Çınarlı Kavşağı'na kadar yürüyen Norveçlilere, çevredeki esnaf alkış tutarak destek verdi.

Gruptakiler, Norveç Milli Marşı'nı okuyarak bir restorana geldi. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün de katıldığı yemek sonrası kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Norveçlilerin Kemer'in bir parçası olduğunu vurguladı. Gül, Norveçlilerin ilçedeki eksiklikleri belediyeye bildirerek Kemer'e katkı sağladığını da belirtti.

Norveçli Oddbjorg Gronningen (60), milli bayramlarının 1814'ten beri kutlandığını söyledi. Kemer'de 9 yıldır yaşadığını anlatan Gronningen, senenin 8 ayını burada, kalanını ise Norveç'te geçirdiğini kaydetti.

Yaklaşık 12 yıldır Kemer'de yaşayan Sverre Kofoed (59) ise ilçede birçok Türk arkadaşı olduğunu ve kendilerini çok rahat hissettiklerini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.