Antalya

Caretta caretta yumurtaları için seferber oldular

17:33 17 Mayıs 2016
Caretta caretta yumurtaları için seferber oldular

Antalya'nın Kemer ilçesinde, sahile çıkan caretta carettanın yumurtaları, vatandaşlar tarafından güvenli bir alana taşındı.

Ulupınar Çevre Kouma Geliştrme ve İşletme Kooperatifi üyeleri, Kemer Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, Ayışığı Plajı'nda yapılan yuvayı açarak, dün akşam bırakılan yumurtaları çıkardı.

Yumurtaların denizden yaklaşık 3 metre uzaklıktaki bir alana taşınması sırasında sahildeki bazı turistler de çalışmayı ilgiyle izlerken, bazıları da yumurtaların taşınmasına yardım etti.

Gazetecilere açıklama yapan Çıralı Mahallesi muhtarı Habip Altınkaya, caretta carettanın denize yakın yere bıraktığı yumurtaların su altında kalabileceğini söyledi.

Yavruların bu nedenle yuvadan çıkamama durumunda kalabileceği için denizden yaklaşık 2-3 metre uzaklığa yeni yuva açtıklarını ifade eden Altınkaya, böyle durumlarda yuvayı 24 saat içerisinde denizden uzak bölgeye taşınması gerektiğini belirtti.

Habip Altınkaya, Türkiye'de resmi olarak caretta carettaların yuvalanma alanlarından birisinin Çıralı olduğuna dikkati çekerek, "Çıralı'da yıllık 100'e yakın yuva oluyor. Çıralı'ya yakın koylarda da yuva oluyor. Ayışığı Plajı'nda yumurta bırakan caretta caretta, daha önce Çıralı'dan buraya gelmiş olabilir." dedi.

Yeri değiştirilen yuvadan 101 tane yumurta çıktığını anlatan Altınkaya, yumurtaları 45-60 gün arasında takip edeceklerini söyledi.

Vatandaşlarca yumurtaların yuvası değiştirildikten sonra etrafı demirle çevrildi ve üzerine farklı dillerde uyarı levhası asıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.