Antalya

Antalya Valisi Türker, Manavgat'ta

09:22 19 Mayıs 2016
Antalya Valisi Türker, Manavgat'ta

Antalya Valisi Muammer Türker, yapımı devam eden Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Turizm Fakültesi binasında incelemelerde bulundu.

Önce MATSO'yu ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Türker, Manavgat'ın Antalya'nın en büyük ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

Büyük ilçelerde ekonomik hayatın canlı olduğunu vurgulayan Türker, "MATSO'nun turizm arka plan desteği var. Birçok vilayetten daha büyük bir ekonomik değere sahip olan, üye olarak, ürettiği değer olarak böyle bir büyüklüğe sahip oda var Manavgat'ta. Bu bizi gerçekten mutlu ediyor." dedi.

Türker, Antalya'daki yatak kapasitesinin yaklaşık 3'te 1'inin Manavgat bölgesinde olduğuna dikkati çekerek, bunun sadece Antalya bölgesinin değil bütün Türkiye'nin turizm bakımından büyük bir değer olduğunu anlattı.

MATSO tarafından yıllardır mücadelesi verilen ve Manavgat'ın çözüm bekleyen ve artık kronikleşmiş organize sanayi bölgesi sorunu olduğunu dile getiren Türker, şunları kaydetti:

"Konu mahkemede olduğu için bizler çok fazla ilerleme kaydedemiyoruz ama inşallah kısa sürede sonuçlanıp Manavgat bölgesinin, Antalya'nın çok güçlü bir organize sanayi bölgesine ki bunun da ihtisas organize sanayi Bölgesi olması zaten planlanıyor. Özellikle turizm sektörüne destek sunan, tarım sektörünü destekleyen, gıda ile alakalı bir organize sanayi bölgesi olması, nitekim bizim özellikle tarımda katma değeri düşük olduğunu görüyoruz."

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş da yılda yaklaşık 600 civarında yeni üyenin MATSO'ya kayıt yaptırdığını, odanın geçen yıl 57 ilden fazla kurumsal şirket kuruluşu gerçekleştirdiğini belirtti.

Boztaş, MATSO Turizm Fakültesi'nin 6 bin metrekare alan üzerine yapıldığını ve 15 Haziran'da tamamlanacağını ifade etti.

Vali Türker, ziyaretin ardından MATSO Turizm Fakültesinde inceleme yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.