Antalya

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

14:01 19 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da kutlandı.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Tören, Karaalioğlu Parkı'nda öğrencilerin etkinlikleriyle devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, yaptığı konuşmada, gençlerin güçlü Türkiye'nin teminatı olduğunu söyledi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele gönülden gönüle dolaştığını belirten Hacıcaferoğlu, "Tarihe altın harflerle yazılan kurtuluş mücadelesinin başlangıcının 97. yıl dönümünde, milletimizin o gün taşıdığı heyecan ve coşkuyla sizleri selamlıyorum. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi şükranla anarken, 19 Mayıs'ların manevi atmosferinin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Törende basketbol topu ile gösteri yapan bir öğrenci, Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i sahneye davet etti. Bunun üzerine Türker ve Türel, basketbol topu çevirdi.

- Burdur

Burdur'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Şeker Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na "Gençlik ve Halk Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk anıtına çelenk konuldu. Bayram dolayısıyla il genelinde düzenlenen spor yarışmaları ile resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi gösteri sundu ve Burdur Gençlik Merkezinde el sanatları sergisinin açılışı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, programda yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkenin bağımsızlığına inanan dava arkadaşlarının Samsun'dan başlattığı kurtuluş mücadelesinin 97. yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın yurdun her köşesinde gurur ve coşkuyla kutlandığını söyledi.

Kutlama programına Vali Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı Albay Metin Karagöz, diğer protokol üyeleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Isparta

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Isparta İstasyon Caddesi'nde toplanan, aralarında öğrencilerin ve kent protokolünün de bulunduğu grup, mehteran eşliğinde Valilik Meydanı'na yürüdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek'in, Atatürk Anıtı'na çelenk koyduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gevrek, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının, millet olarak umutları yeşerten, milletin yolunu aydınlatan bir milat olduğunu söyledi.

Atatürk'ün istiklal mücadelesini başlatırken, milletin bağımsızlık inancından ve vatan sevgisinden ilham aldığını anlatan Gevrek, "Düşman işgali tarafından kuşatılmış bir milletin bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919, aynı zamanda bir varoluş mücadelesidir." dedi.

Konuşmanın ardından bayram dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç tarafından verildi.

Tören, öğrencilerin bisiklet ve öğretmenlerin halk oyunu gösterisiyle sona erdi.

- Muğla

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Muğla'da kutlama programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bisikletçilerin 15 Mayıs'ta Samsun'dan aldıkları, bin 200 kilometre yol katederek getirdikleri Türk bayrağı ve toprak, Vali Amir Çiçek'e teslim edildi.

Bayrağı öperek teslim alan Çiçek, emanetleri Muğla'ya taşıyan bisikletçilere teşekkür etti.

Çiçek, "Bayrağımıza, vatanımıza, milletimize bağlı gençler olduğu için gururluyum. Aldığım emaneti en iyi şekilde, en güzel yerde saklayacağım." dedi.

Program, törenin ardından gerçekleştirilen gençlik yürüyüşüyle devam etti. Yürüyüşe katılan gençler bir kilometre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyıp, marşlar söyledi.

Sınırsızlık Meydanı'nda sona eren yürüyüş sonunda Vali Çiçek ve protokol üyeleri, kurulan stantları gezerek gençlerle bir süre sohbet etti.

Çiçek ve beraberindekiler, ayrıca Cumhuriyet Meydanı'ndaki sokak sporları gösterilerini izledi, öğrencilerle masa tenisi, basketbol, voleybol, tenis oynadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.