Antalya

"Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky" Yarışları

15:18 20 Mayıs 2016
"Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky" Yarışları

Kemer ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky" yarışları, Tahtalı VK yarışı ile başladı.

Yayla Kuzdere'den başlayan 5 kilometrelik parkur, 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nda sona erdi. Parkurda sporcular, kaygan zeminler ve dik yamaçlardan geçerken zaman zaman zor anlar yaşadı.

Türkiye'de ilk defa "skyrunning" yarışları kapsamında düzenlenen yarışların ilk gününde 14 sporcu mücadele etti.

Erkeklerde 1 saat 21 dakika 57 saniyelik derecesiyle Mahmut Yavuz birinci, 1 saat 27 dakika 5 saniye ile Emre Ayor ikinci, 1 saat 33 dakika 55 saniye ile Mustafa Kızıltaş üçüncü oldu.

Kadınlarda ise 1 saat 44 dakika 5 saniye ile Aslı Sertçelik birinciliği, 1 saat 55 dakika 48 saniye ile Eylem Elif Maviş ikinciliği, 2 saat 34 dakika 15 saniye ile Serpil Semercioğlu ise üçüncülüğü elde etti.

Sporculardan Mahmut Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışın kendisi için güzel geçtiğini ancak parkurun bazı bölümlerinin kaygan olması nedeniyle zorlandığını söyledi.

Böyle bir yarışta koşmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Mahmut Yavuz, yarışı beklediğinden daha hızlı tamamladığını kaydetti.

Sporculardan Aslı Sertçelik ise parkurun zor olduğunu, yarış sırasında bir an parkurun bitmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Parkurun 2,5 kilometresinden sonra bütün sporcuların çok zorlandığını aktaran Aslı Sertçelik, özellikle kadın katılımcıların daha fazla olması gerektiğini belirtti.

Yarışlar, yarın koşulacak olan 28 kilometrelik "Tahtalı Run To Sky" parkuru ile devam edecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.