Antalya

"Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky"

19:01 21 Mayıs 2016
"Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky"

Antalya'nın Kemer ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky" yarışlarının ikinci gününde "Tahtalı Run To Sky" parkuru koşuldu.

Ulupınar Mahallesi'ndeki Çıralı Köyü'nden start alan 28 kilometrelik parkur, Ulupınar ve Beycik yaylalarından sonra 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nda sona erdi. Parkurda sporcular, kaygan zeminler, dik yamaçlar ve ormanın içinden geçerken zaman zaman zor anlar yaşadı. Parkuru tamamlayan sporcular, yarışları izleyenlerden alkış aldı.

Türkiye'de ilk defa "skyrunning" yarışları kapsamında düzenlenen yarışların "Tahtalı Run To Sky" parkuruna Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Almanya, Danimarka, İngiltere ve Arjantin'den toplam 106 sporcu katıldı.

Yarışta erkeklerde 4 saat 12 dakika 8 saniye ile Ufuk Öztürk birinci, 4 saat 17 dakika 23 saniye ile Soner Büyükaltay ikinci, 4 saat 22 dakika 48 saniye ile Mahmut Yavuz üçüncü oldu.

Kadınlarda ise 5 saat 9 dakika 10 saniyelik derecesi ile İtalyan Alessandra Crovaia birinci oldu. Beş saat 29 dakika 32 saniye ile Aylin Savacı Armador ikinci olurken, 5 saat 34 dakika 55 saniyelik derecesiyle Bakiye Duran ise üçüncülüğü elde etti.

Organizasyon, yarın Çıralı'da koşulacak olan 10 kilometrelik "Chimera Run Halk Koşusu" parkuru ile sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.