Antalya

Kolsuz adamın yardımına eşinin kolları yetişiyor

13:09 23 Mayıs 2016
Kolsuz adamın yardımına eşinin kolları yetişiyor

Antalya'nın Kemer ilçesinde elektrik kazası sonucu iki kolunu kaybeden 60 yaşındaki Muammer Namdar, eşiyle çiftçilik yaparak geçimini sağlıyor.

Kemer'deki Beycik Mahallesi'nde yaşayan Namdar, 1988'de Türkiye Elektrik Kurumunda çalıştığı sırada iş kazası sonucu iki kolunu birden kaybetti.

Kolları olmadan yaşamaya başlayan Namdar'a en büyük yardımı ve desteği 56 yaşındaki eşi Kezban Namdar veriyor.

Beycik'te çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Namdar'a eşi hemen hemen her konuda yardım ediyor. Sabah kalkınca giyinmesi, yemek yeme, banyo yapmak gibi konularda kendisinin tüm eksikliğini tamamlıyor.

Çalışmaya gittiği bahçelerindeki demir kapıları kendi gayretiyle açan Namdar, yapamadığı işleri eşinin yardımı ile çözüyor.

Teknik lise mezunu olan Namdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski adıyla Türkiye Elektrik Kurumu'nda (TEK) çalışırken 22 Nisan 1988'de dikkatsizlik sonucu iş kazası geçirdiğini söyledi.

İş arkadaşlarının kazadan yaklaşık 1,5 saat sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldüğünü anlatan Namdar, hastaneye ulaştığında kollarının kangren olduğunu ve kesildiğini kaydetti.

Namdar, kazadan sonra rapor aldığını, daha sonra bir müddet çalıştıktan sonra 1991'de malulen emekli olduğunu söyledi.

Namdar , daha sonra evlendiğini ifade ederek, hayattaki en büyük destekçisinin eşi olduğunu kaydetti. Kaza sonrası kollarını kaybedince hayattan kopmadığını anlatan Namdar, "Eşim, kardeşlerim ve dostlarım olmasa benim yaşama şansım sıfırdı. Çevremdeki insanlar beni ayakta tuttu. Bunun için hayata olumlu baktım." dedi.

Zaman zaman gençlerle oturup sohbet ettiğini belirten Namdar, çevresindeki insanların kendisine engelli olarak bakmadığı zaman rahat olduğunu ve kendisinde eksiklik hissetmediğini aktardı.

Devletin bazı ekonomik destekler yaptığını ancak yeterli olmadığını anlatan Namdar, "Engelli biri hangi şartlarda rahatlayabilir, nasıl çalışabilir, çalıştığı iş engelli birine sadece maddi olarak mı yoksa psikolojik olarak mı destek oluyor mu? Devletin asıl bu konulara bakması lazım. Engelli birine belirli miktarda para vermek çözüm değil. Çözüm, insanı güçlü olarak ayakta tutabilmek" ifadelerine yer verdi.

Namdar, eşiyle gün doğmadan kalktığını ve kahvaltıdan sonra kendisinin nar bahçesine gittiğini, eşinin ise iki ineği otlatmaya gittiğini söyledi.Bir yıl önce kalp krizi geçirdikten sonra sahip olduğu 50 koyunu sattığını anlatan Namdar, şunları söyledi:

"Her sabah nar bahçesine gidiyorum çalışmaya. Biraz meşakkatli iş. Ama boş durmayı sevmiyorum. Emekli maaşım var. Onun yanında aileme maddi destek sağlamak amacıyla çalışıyorum. Eşim sağ olsun. Her konuda bana yardımcı oluyor. Yemem, içmem, giyinmem ve banyo yapmamda eşim destek oluyor. Yaşamamı eşime borçluyum. Eşimden sonra da en büyük destekçim çocuklarım." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.