Antalya

Antalya'da 3 polisi şehit eden "şizofreni hastası"nın davası

19:32 27 Mayıs 2016
Antalya'da 3 polisi şehit eden "şizofreni hastası"nın davası

Antalya'da 3 polis memurunu şehit etmesinin ardından vurularak yakalanan şizofreni hastasının, işkenceyle öldürüldüğü iddiasına ilişkin 22 polisin yargılandığı davaya devam edildi.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya hayatını kaybeden şizofreni hastası Çağrı Danışman'ın (32) babası Cemil Danışman ve bazı polis memurlarının avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Tuncay Özmen, olayın gerçekleştiği Cezaevi ve Yıldız Caddesi güzergahındaki güvenlik kamerası kayıtlarından oluşan 29 CD'nin incelenmek üzere Ulusal Kriminal Büro'ya gönderilmesini istedi.

İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan Kent Güvenlik Sistemi ve iş yerlerine ait güvenlik kamera kayıtları da mahkemeye teslim edildi.

Mahkeme Başkanı Özmen, adli emanette kayıtlı CD, Danışman'ı hastaneye götüren ambulansın GPS kayıtlarının bulunduğu CD ile basındaki görüntü ve haberlerin bulunduğu CD'lerin de Ulusal Kriminal Büro'ya gönderilmesine karar verdi.

Baba Cemil Danışman, CD'lerin incelenmek üzere kriminale gönderilmesini istediğini ve sanıklar hakkındaki şikayetinin devam ettiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, 29 CD'nin, görüntü ve ses kayıtlarının dökümünün yapılarak mahkemeye sunulması için Ulusal Kriminal Büro'ya gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Muratpaşa ilçesindeki Turgut Reis Caddesi'nde 4 Ekim 2012'de motorize yunus ekibine şizofreni hastası Çağrı Danışman tarafından ateş açılmış ve olayda 30 yaşındaki polis memuru Mehmet Çolak şehit olmuş, meslektaşı Fatih Dinç ise devrilen motosikletin altında kalarak yaralanmıştı.

Danışman, şehit ettiği Çolak'ın tabancasını da alıp otomobille kaçarak, Cezaevi Kavşağı'nda barikat kuran polis memurları Abdullah Bülbül (34) ile Mustafa Kılınç'ı (45) da şehit etmişti.

Fatih Mahallesi'nde vurularak yakalanan Danışman, ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülürken yaşamını yitirmişti.

Danışman'ın ailesi, oğullarının yakalandıktan sonra dövülerek, işkenceyle öldürüldüğünü iddia ederek şikayetçi olmuştu. Bunun üzerine Danışman'ın yakalanması için düzenlenen operasyona katılan 22 polis hakkında "kasten öldürme", "kendini savunamayacak kişiye işkence yapma" suçlamasıyla dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.