Antalya

Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası

11:52 28 Mayıs 2016
Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası

Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası kapsamında Antalya'da deniz dibi ve kıyı temizliği yapıldı.

DenizTemiz Derneği/TURMEPA öncülüğünde Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu ile Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin katılımıyla tarihi Kaleiçi'ndeki yat limanında gerçekleştirilen temizlik kapsamında 10 dalgıç, dalış yaptı.

Dalgıçlar deniz dibinden yaklaşık 10 çuval, öğrenciler de yat limanı çevresinden 20 çuval çöp topladı.

Dalgıçların çuvallarla kıyıya taşıdıkları atıklar aralarında sandalye, dizüstü bilgisayar bataryası, tabaklar, lastikler, çatal, bıçak, pet şişelerin bulunması dikkati çekti. Denizden çıkarılan sandalyelerde bulunan çeşitli deniz canlıları öğrenciler tarafından denize geri salındı.

DenizTemiz Derneği/TURMEPA Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Çöllü, amaçlarının denizlerdeki kirliliğe dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Bu seneki temizliği "Denizlerimiz ısınıyor" sloganıyla yaptıklarını anlatan Çöllü, "Son yıllarda küresel ısınmaya bağlı olarak Akdeniz'in ısısı 2 derece arttı. Bu da deniz canlılarının daha az oksijen almasına neden oluyor. Kirlilikle ısınmanın da verdiği zararı gözününe alırsak, suya daha duyarlı olmalıyız." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.