Antalya

Antalya Kazaklara tanıtılacak

13:26 30 Mayıs 2016
Antalya Kazaklara tanıtılacak

Antalya'daki tarım, turizm ve sağlık alanlarındaki gelişmeler ve bölgenin potansiyeli, Kazakistan'dan gelen heyete tanıtılacak.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları (THY), Kazakistan Ankara Büyükelçiliği ve Antalya Konsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen program kapsamında Beldibi Mahallesi'nde bir otelde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Antalya Valisi Muammer Türker, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ile Kazakistanlı gazeteci ve yayın kuruluşu sahipleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıdan sonra gazetecilere açıklama yapan Antalya Valisi Türker, Kazakistan ile ilişkilerin geliştirilmesi açısından BAKA tarafından bir toplantı yapıldığını anlattı.

Kazakistan ile Antalya arasındaki ilişkilerin çok yoğun olduğunu dile getiren Türker, ilişkileri sadece turistik olarak düşünmemek gerektiğini kaydetti.

Antalya'nın sunduğu imkanların Kazakistan'ın kültürüne ve yaklaşımına da uygun olduğunu belirten Türker, Antalya'ya daha fazla Kazak misafir beklediklerini söyledi.

Antalya'da üretilen yaş sebze ve meyvenin Kazakistan'a ulaşması için yeni çalışmalar peşinde olduklarını söyleyen Türker, "Önemli altyapı projelerine ihtiyaç var. Şu anda yapılmakta olan demiryolu projeleri var. Aynı zamanda havayolunun etkin kullanılması bakımından da THY kargo şirketi yeni açılımlar yapma ihtiyacı duyuyor." dedi.

Kazakistan ile kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin özellikle turistik açıdan gelişmesini ümit ettiklerini aktaran Türker, toplantıda emeği geçenlere teşekkür etti.

- "2015'te Kazakistan'dan Antalya'ya 500 bin turist geldi"

Büyükelçi Tüymebayev de amaçlarının Kazakistan ile Antalya arasındaki ilişkileri çeşitli alanlarda daha da artırmak olduğunu belirterek, geçen sene Kazakistan'dan Antalya'ya 500 bin turistin geldiğini söyledi.

İlişkilerin sadece turizm alanında değil, sağlık, sanayi ve tarım alanlarında da geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade eden Tüymebayev, tarım ve sanayi alanlarında anlaşmalar imzalandığını anlattı.

Kazakistan gelen 16 kişilik heyet, Antalya'nın turizm, tarım ve sağlık potansiyeli ile ilgili konularda yerinde inceleme yapacak. EXPO 2016 Antalya sergi alanını da gezecek heyet, izlenimlerini ülkelerinde aktaracak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.