Antalya

Antalya'daki yolsuzluk operasyonu

15:13 02 Haziran 2016
Antalya'daki yolsuzluk operasyonu

Akdeniz Üniversitesinde kantin ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar arasında bulunan eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil K'nin eşi K.K. ve avukat oğlu T.K'nin savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Üniversitede 2013'teki kantin ihaleleriyle ilgili bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 80 kişi arasında bulunan K.K. ve T.K, savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. İfade işlemleri süren zanlıların yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğünün, üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında bilirkişiler ile yaptığı araştırmada, yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararının oluştuğu tespit edilmişti.

Polis ekiplerinin yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından bazı adreslere düzenledikleri operasyonda eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil K'nin eşi K.K. ve avukat oğlu T.K, eski rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim A. ve eşi, eski genel sekreter Teoman K'nin eşi M.K. ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı A.T'nin de aralarında bulunduğu 80 kişi, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet ve rüşvet" suçlarından gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 4'ü ifade işlemlerinin ardından salıverilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.