Antalya

Manavgat'ta engelli 4 vatandaşa akülü araç verildi

14:25 03 Haziran 2016
Manavgat'ta engelli 4 vatandaşa akülü araç verildi

Manavgat Ortopedik ve Yürüme Engelliler Derneği, kermes ve bağışlardan elde edilen gelirlerle alınan 4 akülü aracı engelli vatandaşlara dağıttı.

Dernek Başkanı Selkan Erenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yaşayan ortopedik engellilerin refah düzeylerinin yükseltilmesi ve günlük yaşamda karşılarına çıkan engellerin ortadan kaldırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Manavgat’ta birçok engellinin hayata küstüğünü ve sokağa çıkmayarak kendisini cezalandırdığını belirten Erenoğlu, şöyle konuştu:

"Yönetime geldiğimizde ilk olarak bu arkadaşlarımızı belirlemeye ve toplum içerisine çıkarmaya gayret gösterdik. Amacımıza da büyük ölçüde ulaştık. Düzenlemiş olduğumuz bot turu, kahvaltı ve kermes etkinliklerinde engelli arkadaşlarımızı, ailelerini ve Manavgat halkını bir araya getirdik. Toplumda her birey bir engelli adayıdır. Vatandaşlarımızın engelli bireylere bu bilinçle yaklaşmalarını istiyoruz. Bizlere dilenci gözüyle bakmalarını istemiyoruz. Biz bu ön yargıyı ortadan kaldırmak için çaba sarf ediyoruz."

Eroğlu, düzenledikleri kermesten ve derneğe yapılan bağışlardan elde ettikleri gelirlerle aldıkları 4 akülü aracı engelli vatandaşlara verdiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.