Antalya

BAKA toplantısı EXPO 2016'da yapıldı

16:12 04 Haziran 2016
BAKA toplantısı EXPO 2016'da yapıldı

EXPO 2016 Antalya sergi alanı Burdur, Isparta ve Antalya'da faaliyet gösteren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, BAKA yönetim kurulu üyeleri, toplantı öncesinde, EXPO 2016 Antalya sergi alanında Isparta Valiliği ve Güneykent Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla yapılan bahçenin açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesimi sırasında BAKA üyelerinin başından gül yaprakları atılırken, bahçede gül suyu sıkıldı. Davetlilere gül lokumu ve gül şerbeti de ikram edildi.

Antalya, Burdur ve Isparta illerinin hem kalkınma hem de insanların sosyo kültürel yapısı ile çok benzediğini söyleyen BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı ve Isparta Valisi Vahdettin Özkan, "EXPO'da bugün Isparta'nın simgesi olan gül ürününün ve bunun aslında merkezi hükmündeki Güneykent beldemizle beraber Isparta Valiliği'nin standında bulunuyoruz. Gül, ülkemizin özellik ve güzelliklerini dünyaya tanıtılmasında çok önemli bir ürün." dedi.

- Vali Türker

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, BAKA'nın yönetim kurulu toplantısı için EXPO alanında olduklarını söyledi.

Vali Türker, EXPO'nun bölgede görev yapan başta valiler, belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve ticaret sanayi odası başkanlarının oluşturduğu bir yapı olduğunu dile getirerek, "Bölgede görev yapan insanların EXPO'yu görmelerini arzu ettik. Bir taraftan da civar illerimizin de burada bahçeleri ve stantları var. O bahçelere de ziyarette bulunduk." diye konuştu.

EXPO 2016'nın bir botanik EXPO olduğuna dikkati çeken Vali Türker, Teke yöresi, Toroslar ve Batı Akdeniz'in biyoçeşitlilik açısından son derece zengin olduğuna vurgu yaptı. BAKA'nın bölge tanıtımı konusunda önemi çalışmalar yaptığına değinen Türker, bu nedenle kalkınma ajansı üyelerinin EXPO'yu gezip, tanımasının önemli olduğunu söyledi.

- Lisinia bahçesi gezisi

BAKA yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Burdur Gölü'nde yaşanan kuraklığa dikkat çekmek ve lavanta yetiştiriciliğini anlatmak amacıyla yapılan Lisinia Bahçesini gezdi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, BAKA üyelerine Burdur'daki lavanta yetiştiriciliği hakkında bilgi verdi. Ercengiz, "Umuyorum Burdur'un adını EXPO sayesinde iyi bir şekilde duyururuz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.