Antalya

"En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları" araştırması

13:36 07 Haziran 2016
"En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları" araştırması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Objective Research Center (ORC) araştırma şirketi tarafından yapılan "En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları" araştırmasında hem başarı sırasını hem de puanını yükseltti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ocak ayında açıklanan "En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları" araştırmasında yüzde 55,4 başarı oranıyla 6. olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, aynı firmanın mart ayında yaptığı çalışmada yüzde 58,2'lik başarı oranıyla 5. belediye başkanı seçilmişti.

Türel, son ankette sıralamanın yanı sıra memnuniyet oranını da artırarak yüzde 59’la 2. sıraya yükseldi.

Dünya Araştırmacılar Derneği ESOMAR üyesi olan ORC tarafından 3 ayda bir yapılan Yerel Yönetimler Performans Araştırması'nın "Büyükşehir Belediye Başkanlarının Performansı" bölümü 20 Nisan-2 Haziran 2016 arasında yapıldı.

Araştırma farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 22 bin 540 kişi ile "CATI Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi" yöntemiyle gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.