Antalya

Rumen iş adamları ile turizm alanında iş birliği

22:05 09 Haziran 2016
Rumen iş adamları ile turizm alanında iş birliği

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile merkezi Braşov kentinde bulunan Romanya Balkan İş Adamları Birliği arasında turizm alanında protokol imzalandı.

Kemer'de bir otelde düzenlenen imza törenine TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Romanya Balkan İş Adamları Birliği ve Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Liviu Pandele, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül ve Rumen gazeteciler katıldı.

TÜROFED ile Romanya Balkan İş Adamları Birliği arasında turizm ve iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla protokol imzalanmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Osman Ayık, protokol sayesinde iki ülke işadamlarının işbirliği ile hareket edeceğini söyledi.

Protokol ile iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişeceğine inandığını dile getiren Ayık, "Protokolü, özellikle Braşov'daki havaalanı tamamlanınca o bölgeden kıyılarımıza dönük ciddi bir turizm hareketliliği başlatmak ve uçak seferlerini yapmak amacıyla imzaladık." diye konuştu.

Liviu Pandele de yaklaşık 20 yıldır Kemer'e geldiğini belirterek, protokolle bugüne kadar olan ilişkileri daha ileriye seviye çıkarmayı amaçladıklarını ifade etti.

Turizm açısından zor günler geçiren Antalya'ya destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Pandele, "Yaz aylarında turizm açısından Antalya'yı destekleyeceğiz. Kış turizmi açısından da Antalya bizi destekleyecek. Antalya'yı ve Mustafa Kemal Atatürk'ü seviyorum." dedi.

İmzanın ardından Ayık ile Pandele birbirlerine hediye sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.