Antalya

Antalya'daki patlamalara ilişkin dava

16:43 21 Haziran 2016
Antalya'daki patlamalara ilişkin dava

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde ocak ayında iki patlayıcının infilak ettirilmesine ilişkin iki sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Harun ve Emrah Ölmez ile avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanıklandan Harun Ölmez, "Kazım Özalp Caddesi" olarak bilinen kapalı yolda gerçekleştirilen eylemi can alma maksadıyla yapmadığını, ses getirmek amacıyla gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Ölmez, patlamanın gerçekleştiği saatlerde caddedeki insan yoğunluğunun çok olmadığını belirterek, "Patlama günü Antalya'nın en soğuk günlerinden biriydi ve caddede fazla kimse yoktu. Bomba, iki parmak büyüklüğündeydi ve cebimde taşıyordum. Özellikle plastik çöp kovasında patlattım, insanlara zarar vermesin diye. İnsanlara zarar verme amacım olsaydı, alışveriş merkezinde patlatırdım. Cebimde patlayıcı maddeyle AVM'de saatlerce gezdim." diye konuştu.

Diğer sanığın olayla ilgisi bulunmadığını iddia eden Ölmez, Emrah Ölmez'in yargılanması nedeniyle vicdan azabı duyduğunu söyledi.

Sanık Ölmez, kapalı yolda gerçekleştirilen eylemi isteyerek yapmadığını iddia ederek, eylemi ailesi üzerindeki baskıları kaldırmak için PKK'nın dayatması sonucu yaptığını savundu.

Sanık Harun Ölmez'in avukatı Hakan Evcin de müvekkilinin eylemi kalabalık yerlerde değil, açık yolda yaptığını belirterek, "Eylem, can almak amacıyla değil, ses getirmek ve sansasyon amaçlıdır. El yapımı bomba ile ilgili imha tutanakları vardır, biz madde üzerinde inceleme yaptıramıyoruz. Bu yüzden o suçlamayı kabul etmiyoruz ve incelemek için süre talep ediyoruz." diye konuştu.

Tanık olarak dinlenen belediyenin temizlik işçisi Ali Çobanoğlu da öğle yemeğinden döndükten yarım saat sonra patlama sesi duyduklarını ifade ederek, patlamanın olduğu yere doğru gittiklerinde polisin olay yerini boşaltmaya çalıştığını ve patlamayı gerçekleştiren hiç kimseyi görmediklerini söyledi.

Kapalı yolun Antalya'nın en işlek caddesi olduğunu ve patlamanın gerçekleştiği günde çevrenin çok kalabalık olduğunu dile getiren Çobanoğlu, çöp kovasının boş ve plastik olmasından kaynaklı patlamada 2 kişinin yaralandığını anlattı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 24 Ocak'ta Antalya'nın işlek caddelerinden, "kapalı yol" olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi'nde şüpheli Harun Ölmez tarafından terör örgütü PKK adına çöp kutusuna bomba konulmak suretiyle bombalı eylem gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Olayda 2 kişinin yaralandığı, 26 Ocak'taki patlamada ise kamu malına zarar verildiği ifade edilen iddianamede, 26 Ocak'ta yakalanan sanıklardan Harun Ölmez'in üzerinden zaman ayarlı bomba düzeneği ele geçirildiği kaydediliyor.

İddianamede, şüphelilerden Harun Ölmez hakkında ağırlaştırılmış müebbet, Emrah Ölmez hakkında da "terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 7 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.