Antalya

71 yaşında hayata yeniden tutundu

11:31 22 Haziran 2016
71 yaşında hayata yeniden tutundu

AYŞE YILDIZ - Antalya'nın Manavgat ilçesinde böbrek hastası Mustafa Ak, oğlunun verdiği organla 71 yaşında hayata yeniden tutundu.

Manavgat'ta ikamet eden beş çocuk babası Ak, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan Ak, Manavgat Devlet Hastanesinden Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Organ Nakli Merkezi'nde böbreklerinin iflas ettiği belirlenen Ak'a, üç çocuk babası 41 yaşındaki oğlu Hakan Ak'tan merkezin Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından yapılan nakil başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Hayatının ikinci baharında yeniden sağlığına kavuşan Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tansiyon hastası olduğunu ve sık sık rahatsızlandığını belirterek, kaldırıldığı hastanede böbrek hastası olduğunu öğrendiğini söyledi.

İki böbreğinin de işlev görmediğinin tespit edildiğini dile getiren Ak, "Bir süre diyet yaptım, Manavgat'ta bir köyde yaşıyoruz. Doktorlar, 'Ya diyalize gireceksin ya da nakil olacaksın' dedi. Çocuklar da 'Baba diyalize girmene izin vermeyiz' dediler. Ortanca oğlum, bana böbreğini verdi. Kalbime de stent takıldı." diye konuştu.

Ak, oğlunun böbreğini vermesinin en anlamlı Babalar Günü hediyesi olduğunu vurgulayarak, nakil bekleyen tüm hastaların şifa bulmasını temenni etti.

Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Ak, "Organ nakli, hayatımın ikinci baharı oldu. Ortanca oğlum bana can oldu, böbreğini verdi. Diyaliz olmayacak çok şükür. Nakilden sonra eski hayatıma geri döndüm." dedi.

- "Organ naklini hiç duymamıştım"

Köydeyken böbrek naklini hiç duymadığını dile getiren Ak, "Antalya'ya geldik, burada 'Nakil olacaksın' dediler. Doktorlar, hemşireler çok ilgilendi, başarılı bir ameliyat oldu. Oğluma da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Havva Ak da eşi hasta olduğu için evde hep üzgün olduklarını dile getirerek, oğlunun hiç düşünmeden babasına böbreğini verdiğini söyledi.

Kendisinin böbreğini eşine vermek istediğini ancak hastalıkları nedeniyle bunun mümkün olmadığını anlatan Ak, şunları kaydetti:

"Oğlum böbreğini verecek olunca, ben çok üzüldüm. Üç çocuğu var, oğluma zararı olur diye korktum, Allah'a şükür bir şey olmadı. Çocuklarım 'Olmaz' dedi, kendileri böbreğini verdi. Aslında ben vermek istiyordum ama hasta olduğum için benim böbreğimi almadılar. Üç oğlum da böbreğini vermek için gönüllü oldu. Eşim de çok şükür sağlığına kavuştu. Bundan sonra hayatımız daha iyi olacak inşallah."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.