Antalya

Tatillerinde heyecan yaşamak isteyenlere

12:01 23 Haziran 2016
Tatillerinde heyecan yaşamak isteyenlere

Antalya'nın Kemer ilçesindeki yerli ve yabancı turistler, hem tatil yapıyor hem de zipline ve macera parklarında adrenalin yaşıyor.

Beldibi Mahallesi'ndeki bir otelde kurulan zipline parkurunda turistler, 40 metre yükseklikte kurulan çelik halat üzerinde 40 saniyelik bir yolculukla 350 metre kayıyor. Zipline yapan tatilciler, iniş noktasına varıncaya kadar Antalya manzarasını izleme şansı buluyor.

Zipline işletme sorumlusu Sercan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zipline yapan turistlerin ağırlıklarına göre saatte 50 kilometre hıza ulaşabildiklerine dikkati çekti.

Halatların 120 kilograma kadar taşıma kapasitesi olduğuna değinen Çelik, daha çok Rus, Ukraynalı ve Avrupalı turistlerin zipline yaptığını ifade etti. Çelik, "Aktiviteye Türk misafirler de yoğun ilgi gösteriyor. Sezonda yaklaşık 4 bin misafir ağırlıyoruz." dedi.

Tekirova Mahallesi'ndeki bir otelde kurulan macera parkta ise çocuk ve yetişkin misafirler çelik ipler üzerinden yürüyüp, köprülerden geçerek, parkuru tamamlamaya çalışıyor. Çocuklar parkın ortasındaki kaydıraktan kayarken, yetişkinler ise 15 metre yükselikten kendini aşağıya bırakarak, adrenalinin sınırlarını zorluyor.

Macera parkı sorumlusu Hatice Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parkın çocuklar ve yetişkinler için iki ayrı parkurdan oluştuğunu söyledi.

Parka gelen misafirlerin bütün güvenlik önlemlerini aldıklarını anlatan Korkmaz, "Serbest atlayış parkuru 15 metre yükseklikte. 120 kilogram taşıma kapasitesi var. Parkura gelerek adrenalin yaşayan yerli ve yabancı turistler güzel vakit geçiriyor. Sezonda yaklaşık 4 bin 500 kişi geliyor. Ağırlıklı olarak Ukraynalı ve Türk misafirler var. İlk başta turistlere bilgilendirme yaptığımız için 'Yapabilirim' diyorlar ama parkın içine girince hepsi korkuyor ve heyecanlanıyor." diye konuştu.

Macera parkta eğlenen tatilci Batu Kantarcı, İstanbul'dan ailesiyle tatile geldiğini belirterek, macera parkta çok eğlendiğini söyledi. Kantarcı, macera parkın bazı bölümlerinde zorlandığını ve korktuğunu ancak yine de çok zevk aldığını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.