Antalya

Manavgat'ta yaşayan yabancılar için iftar verildi

09:29 25 Haziran 2016
Manavgat'ta yaşayan yabancılar için iftar verildi

Manavgat Müftülüğü tarafından, ilçede yaşayan yabancılar ve şehit ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi.

İftara, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Garnizon Komutanı Albay İbrahim Enver Sungur, Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Göç İdaresi İlçe Grup Başkanı Hüseyin Kahraman, din görevlileri, şehit aileleri, yerleşik Alman, İngiliz, ve Rus misafirler ve aileleri katıldı.

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, programda gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe müftülüğünün ev sahipliğinde güzel bir iftar programı yaptıklarını söyledi.

Manavgat'ta yaşayan yerleşik yabancıları hemşehri olarak kabul ettiklerini ifade eden Kaymakam Günlü, "Manavgat'ta yerleşmiş misafirlerimiz var. 'Yerleşik yabancılar' deniyor ama biz artık onları Manavgatlı hemşehrilerimiz olarak kabul ediyoruz. Yine bugün burada şehit ailelerimiz, yakınları var. Bugün hakikaten ramazanın ruhuna yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik mesajının en güzel verildiği bir ortamı hep beraber yaşadık. Umarım bu tür iftar programları devam eder." diye konuştu.

Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar da 2013 yılında başlattıkları yerleşik yabancılar ve şehit ailelerine yönelik iftar programının bu yıl 4'üncüsünü düzenlediklerini, iftar programına çok sayıda Alman, İngiliz ve Rus kökenli yerleşik yabancılar ile şehit ailelerin katıldığını kaydetti.

İftara katılan Alman Hans Albert Helmez de Türkiye'de yaklaşık 4 yıldır yaşadığını ve Müslüman olarak Hasan ismini aldığını belirterek, "Almanya'da camiye gidiyordum ve imamın önerisi üzerine İslamiyet'le tanışmıştım. Şimdi Manavgat’ta yaşıyorum. Artık kendimi Türk gibi hissediyorum. Burada kendi ülkemden gelen yeni insanları tanıdım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Organizasyondan dolayı Manavgat Müftülüğüne teşekkür ediyorum." dedi.

Hristiyan olan Alman Sibiylle Bavmann ise 14 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirterek, daha öncede iftar programına katıldığını ve çok beğendiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.