Antalya

655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru

13:40 25 Haziran 2016
655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru

Edirne Belediyesi Kırkpınar Genel Koordinatörü İbrahim Doğan, bu yıl 655'incisi düzenlenecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde 57'si başpehlivan olmak üzere 2 binin üzerinde güreşçinin mücadele edeceğini, 2 ton zeytinyağı kullanılacağını söyledi.

Antalya'da bir otelde basın toplantısı düzenleyen İbrahim Doğan, 18-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri organizasyonuyla ilgili bilgiler verdi.

Bu yıl farklı bir uygulamaya gittiklerini ve organizasyon öncesi 11 ilde basın toplantısıyla festivalin tanıtımını gerçekleştireceklerini anlatan Doğan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Somut Olmayan Kültür Mirası listesinde yer alan etkinliğin ilk toplantısını, Antalya'da yaptıklarını anlattı.

Yarın da EXPO 2016 Antalya sergi alanında davul zurna eşliğinde, hakem, cazgır ve güreşçilerle tanıtım yapacaklarını belirten Doğan, bütün güreşçilerin Kırkpınar'a çok iyi hazırlandığını, başpehlivanı tahmin etmenin mümkün olmadığını dile getirdi.

Festivalde iddialı 20 başpehlivan olduğunun anlatan Doğan, "Bu yıl herkes kemere yakın görünüyor. İsim vermek, başpehlivanı tahmin etmek mümkün değil. Festival bu sene çok daha heyecanlı, görkemli olacak." dedi.

Organizasyona 57'si başpehlivan olmak üzere 2 bin güreşçinin katılacağını ifade eden Doğan, eski başpehlivanlardan Ali Gürbüz'ün doping cezası nedeniyle 2 yıl aradan sonra Kırkpınar'da er meydanına çıkacağının hatırlatılması üzerine, güreşçinin çok formda olduğunu, hazırlıklarını sürdürdüğünü aktardı.


- Biletler ucuzladı


Önceki yıllara göre festivalin bilet fiyatlarını ucuzlattıklarını açıklayan Doğan, meclis kararına göre biletlerin cumartesi 50, pazar günü ise 60 liradan satılacağını kaydetti.

Festivalde yaklaşık 2 ton zeytinyağı tüketileceğini ve başpehlivana 40 bin lira para ödülü verileceğini belirten Doğan, bu sene daha çok seyirci beklediklerini ifade etti.

Kırkpınar'da güreşçilerden Osman Aynur'un doping kullandığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Doğan, şöyle konuştu:

"Aynı zamanda Türkiye Güreş Federasyonunun Marmara sorumlusuyum. Netleşen bir konu değil. Maalesef doping artık sporda çağın hastalığı oldu. Türkiye'de bu konuda ileri düzeyde adımlar atılıyor ve Kırkpınar'da dört dörtlük doping kontrolü yapılıyor. Ata sporumuzda, dopingin hiç olmaması lazım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.