Antalya

Turistik tesis işletmecileri Rus pazarından umutlu

11:33 01 Temmuz 2016
Turistik tesis işletmecileri Rus pazarından umutlu

BEKİR BEKTAŞ - Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği Başkan Yardımcısı Cem Karaca, Rusya ile gerçekleşen temaslar ve devam eden görüşmeler çerçevesinde problemlerin kısa sürede aşılmasını ve Türkiye turizmi için büyük bir pazar olan Rusya'dan bölgeye kapıların açılmasını beklediklerini kaydetti.

Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gelen turist sayısındaki düşüş ve gelen turistlerin de güvenlik kaygısıyla otellerden dışarı çıkmak istememesinin, turizm işletmeleri ve esnafı zora soktuğunu söyledi.

Rusya ve İsrail ile yaşanan olumlu gelişmelerin, sektörün tüm paydaşları gibi kendilerini de sevindirdiğini ve umutlandırdığını dile getiren Karaca, özellikle Antalya için Rusya pazarının önemine dikkati çekti.

Karaca, pazarda yaşanan olumsuzlukların aşılmasının sektöre güven aşıladığını belirterek, "Rusya ile gerçekleşen temaslar ve devam eden görüşmeler çerçevesinde görünen o ki problemler kısa sürede aşılacak ve eski günlerdeki gibi Antalya ve Türkiye turizmi için büyük bir pazar olan Rusya'dan bu bölgeye kapılar açılacak." dedi.

İsrail ile kurulan diyaloğun da turizme olumlu yansımaları olacağını vurgulayan Karaca, Antalya'nın yılda yaklaşık 600 bin İsrailli turistin geldiği bir bölge olduğunu ifade etti.

Karaca, "Tahmin ediyorum İsrail pazarı da yılda 1 milyona ulaşacaktır. Dolayısıyla 4-5 milyonluk kaybımızı böylelikle telafi edersek Antalya eski günlerine dönecektir." diye konuştu.

- Turizmi ve pazarları çeşitlendirmek gerekiyor

Karaca, İsrail ve Rusya ile düzelme eğilimindeki ilişkilerin yeni pazar arayışları ve turizmi çeşitlendirme çalışmalarını engellememesi gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Pazarı ve turizmi çeşitlendirmek çok önemli. Alternatif turizm burada ön plana çıkıyor. Spor, sağlık, eğlence gibi alternatif turizm olanaklarının geliştirilmesi ve önemli bir yere gelmesi turizmde çok önemli. Burada yaşanacak gelişmeler, ilerde benzer sorunlar yaşansa bile sıkıntıların bu kadar derinleşmesinin önüne geçecektir."

Turizmin konaklama, seyahat acenteleri ve işletmeler olmak üzere 3 ayaktan oluştuğunu anlatan Karaca, turizm işletmelerinin de bir araya gelerek yapılacak çalışmaları daha koordineli yürütmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.