Antalya

Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

15:59 01 Temmuz 2016
Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararı vermesine Antalya'daki bazı partililer ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Antalya Adalet Sarayı bahçesinde toplanan grup, verilen takipsizlik kararına tepki göstermek için Atatürk büstüne, üzerinde "Adalet istiyoruz" yazılı siyah çelenk bıraktı.

Grup adına basın açıklaması yapan BBP İl Başkanı Ramazan Doğan, terör olaylarının yaşandığı bir dönemde, Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verilmesinin, acılarını bir kat artığını söyledi.

Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin 25 Mart 2009'da bindikleri helikopterde gerçekleşen kaza sonrasında hayatlarını kaybettiklerini hatırlatan Doğan, "Bu elim olay, en başından, yani vukundan itibaren sert hava şartları ve pilotaj hatası kaynaklı basit bir havacılık kazası gibi kamuoyuna takdim edilmişti. Hatta bu istikamette daha sonra uyduruk olduğunu ispatladığımız kaza kırım raporları hazırlanmıştı. Tıpkı şimdi verilen takipsizlik kararında olduğu gibi..." dedi.

Helikopter kazası sonrasında da bilgi kirliliği yaşandığını, olayla ilgili çok sayıda bilgi ve belgenin delil olarak dosyaya konulmasını sağladıklarını belirten Doğan, verilen takipsizlik kararına ilişkin, 15 gün içinde Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itirazda bulunacaklarını bildirdi.

Grup, basın açıklamasından sonra dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.