Antalya

Kemer Belediye Başkanı Gül'ün disiplin kuruluna sevk edilmesi

23:53 01 Temmuz 2016
Kemer Belediye Başkanı Gül'ün disiplin kuruluna sevk edilmesi

Geçen yıl kasım ayında Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağının pilotunun ailesine ev vermek istemesi üzerine partisi tarafından ihraç talebiyle disipline sevk edilen MHP'li Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Pişman değilim, bir daha olsa yine yaparım ama tabii ki öyle bir zihniyetin bunları kabul etmesi mümkün değil." dedi.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar kendisine ulaşan herhangi bir şey olmadığını ifade ederek, kendisinin de kararı medyadan öğrendiğini bildirdi.

"Ülkenin önünü tıkayan insanların böyle bir şey yapması da gayet normaldir. Sinan Oğan, Meral Akşener gibi insanları milletvekili göstermeyen, onları partiden ihraç etmek isteyen zihniyetin de bunu yapabileceği açık açık ortadadır." diyen Gül, bir açılım yaptıklarını, Rusya'daki insanların rahatlıkla Kemer'e gelebileceğini ifade etmeye çalıştıklarını söyledi. Gül, "Pişman değilim, bir daha olsa yine yaparım ama tabii ki öyle bir zihniyetin bunları kabul etmesi mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Kemer, Antalya ve Türkiye için önemli bir şey yaptığını düşündüğünü kaydeden Gül, fikrin kendisinden çıktığını ancak kararı esnaf, turizm sektörü ve sivil toplum örgütleriyle ortak aldıklarını vurguladı. Birlikte konsolosluğa gidildiğini ve ilgili dilekçenin verildiğini belirten Gül, "İnşallah hayırlı bir cevap da alacağız. Burada evi de temin edeceğiz. Şu anda ben Türkiye'nin her yerinden müthiş bir destek alıyorum. Bundan en büyük karı da Kemer görecektir." diye konuştu.

- Rus pilot adına anıt da yapılacak

Rus turistlerin nikah törenlerine büyük önem verdiğini ve nikah törenleri için de Kemer'i tercih ettiklerini hatırlatan Başkan Gül, şöyle konuştu:

"Biz de belediyemizde çokça nikah kıyıyorduk. İki yıl evvel bir projemiz vardı. Nikah bahçesi yaptırıyorduk. O nikah bahçesinin içerisinde de iki ülkenin bayrakları yer alacaktı. Oraya pilotun ismini taşıyan bir şeyi de parkın içerisine koyacağız. Rus turizmini geliştirmek amacıyla yapıyorduk ama inşallah onun içerisine de böyle bir anıtı yaptıracağız."

Gül, düşürülen Rus uçağının pilotu Oleg Peşkov'un ailesine ev verme önerisinde bulunduğu gerekçesiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Düşürülen Rus uçağında can veren pilotun ailesine ev verecekmiş. Tam bir akıl tutulması." değerlendirmesinde bulunmuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.