Antalya

KETOB Başkanı Gül:

16:10 04 Temmuz 2016
KETOB Başkanı Gül:

Antalya'nın Kemer ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün, Suriye sınırında düşürülen Rus pilotun ailesine ev verilmesi teklifine ilçedeki sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Kemer Turistik Otelciler Birliği ve İşletmeciler Birliğinde (KETOB) düzenlenen basın toplantısına KETOB Başkanı Tayyar Gül, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği (VELES) Başkanı Nadezda Pelit, Kemer Otomobil ve Şoförler Odası Başkan Vekili Turan Akkelle, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Kemer Temsilcisi Mustafa Çetinkaya ve turizmciler katıldı.

Toplantıda konuşan KETOB Başkanı Gül, Rus savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesi sonrası yaşananların turizm sektörünü etkilediğini belirterek, hükümetin Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi yönündeki adımlarından dolayı sivil toplum kuruluşları olarak memnun olduklarını söyledi.

Turizmin barışa ihtiyaç duyduğuna işaret eden Gül, devletin bu yönde attığı adıma destek olmak amacıyla Belediye Başkanı Mustafa Gül öncülüğünde toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Toplantıda düşürülen Rus uçağının pilotunun ailesine ev verilmesini kararlaştırdıklarını anlatan Gül, şöyle devam etti:

"Bunun büyük bir jest olduğunu düşündük ve sivil toplum kuruluşları olarak destek olacağımızı Mustafa Gül'e söyledik. Daha sonra Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğuna giderek teklifimizi ilettik. Bu teklif ilerleyen süreçte bazı siyasi eleştirilere neden oldu. Eleştirilere karşı üzüntü duyuyoruz. Bu, siyaset üstü değerlendirilmesi gereken bir yaklaşımdı. Belediye Başkanı Gül'ün MHP'den ihracının istenmesi bizi üzdü. Sivil toplum kuruluşları olarak barış için atılan her türlü adımı destekliyoruz. Barışı destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'e teşekkür ederiz."

KETAV Başkanı Yorulmaz da teklife insani boyutunu düşünerek imza attıklarını vurgulayarak, bu adımın iki ülke arasında tarihten beri süregelen dostluğu hatırlatmak için yapıldığını ancak konunun politikaya çekilmeye çalışıldığını kaydetti.

VELES Başkanı Pelit de kendisinin Rus olduğunu ve Kemer'de yaşadığını belirterek, ev teklifinden dolayı Belediye Başkanı Gül'e teşekkür ettiğini ve bunun çok kibar ve faydalı bir jest olduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.