Antalya

Akdeniz Üniversitesinde rektör adaylığı seçimi

20:00 12 Temmuz 2016
Akdeniz Üniversitesinde rektör adaylığı seçimi

Akdeniz Üniversitesindeki rektörlük seçimlerinde 339 oy çıkan Prof. Dr. İbrahim Demir, en fazla oy alan aday oldu.

Atatürk Konferans Salonu'ndaki 7 öğretim üyesinin aday olduğu rektörlük seçimlerinde, oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erdi. Seçimde bin 147 öğretim üyesinden bin 86'sı oy kullandı.

Seçimde Prof. Dr. İbrahim Demir 339, üniversitenin mevcut vekil rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal 332, Prof. Dr. İsmail Boztosun 162, Prof. Dr. Muharrem Certel 106, Prof. Dr. Hüseyin Basım 46, Prof. Dr. Muharrem Kılıç 44 ve Prof. Dr. Nevzat Çevik 37 oy aldı.

Bin 66 oyun geçerli sayıldığı seçimlerde 15 oy boş, 5 oy ise geçersiz sayıldı.

Seçim sonucunda en çok oy alan 6 adayın ismi, Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bildirilecek. Bu adaylar arasından YÖK tarafından belirlenecek 3 adayın ismi Cumhurbaşkanlığına sunulacak ve üniversitenin yeni rektörü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak.

Oy sayımının ardından ilk üçe giren Demir, Ünal ve Boztosun, öğretim üyeleri ve seçimi takip eden gazetecilere teşekkür etti.

Demir, yaptığı açıklamada, bütün adayları ve meslektaşlarını kutlayarak, centilmence geçen bir seçim süreci yaşadıklarını belirtti.

Rektörlük seçiminin üç aşamalı olduğunu anımsatan Demir, "Birinci aşamayı tamamladık, süreç devam ediyor. İkinci ve üçüncü aşamaları var. İnşallah ikinci ve üçüncü aşamanın da üniversitemiz için hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Ünal da güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini, demokratik ve etik kurallara saygılı bir seçim olduğunu belirterek, öğretim üyelerinin tercihlerinin sandıkta tecelli ettiğini söyledi.

Boztosun ise seçimin ilk aşamasının oldukça iyi geçtiğini ifade ederek, "Gayet nezih ortamda yapılan bir seçimdi. Bundan sonraki aşamalarda YÖK ayağı var, ardından cumhurbaşkanımızın takdir hakkı. Artık hayırlısı diyelim, hem ülkemiz hem üniversitemiz için oldukça demokratik, seviyeli, hoş bir seçim geçti. Tüm adaylarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.