Antalya

Yaşı 12, madalya sayısı 82

11:35 15 Temmuz 2016
Yaşı 12, madalya sayısı 82

YUNUS İÇEN - Antalya'nın Kemer ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki milli karateci Müşerref Özdemir, katıldığı ulusal ve uluslararası organizasyonlarda 7 yılda 82 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Karateye babası Tahsin Özdemir'in destekleriyle başlayan Müşerref Özdemir, zamanının büyük bölümünü Bahri Tanrıkulu Spor Salonu'nda antrenman yaparak geçiriyor.

Spora küçük yaşta başlayan Müşerref, AA muhabirine yaptığı açıklamada, katıldığı bütün organizasyonlarda madalya almayı başardığını söyledi. Erzurum'da 4-7 Ağustos'ta düzenlenecek Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na hazırlanan Müşerref, başarısını burada da sürdürmek istediğini belirtti.

Haftanın üç günü salonda milli takım antrenörü ve babası eşliğinde antrenman yaptığını dile getiren, Müşerref, diğer günlerde ise evde yine babası ve ablasıyla çalıştığını söyledi.

Müşerref, Eskişehir'de 2011'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda ilk madalyasını minikler kategorisinde birinci olarak kazandığını belirterek, "Hedefim Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek." dedi.

Kendisini sürekli geliştirdiğini vurgulayan ve birçok organizasyonda dereceler elde ettiğini anlatan milli karateci, "Bu yıl, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Balkan Şampiyonası'nda şampiyon oldum. Bunların dışında birçok özel turnuvaya katıldım ve toplam 82 madalya kazandım." diye konuştu.

Müşerref, kazandığı madalyaları en büyük destekçisi babası ve antrenörüne borçlu olduğunu ifade etti.


- Kızına destek olmak için karateye başladı


Baba Tahsin Özdemir ise kızı spora başlamadan önce yaklaşık 7 yıl yağlı güreş yaptığını söyledi.

Bu sporla ilgilenirken Müşerref'in de yanında kültür fizik hareketleri yaptığını anlatan Özdemir, "Kızım, yağlı güreş yapmak istiyordu ama kız olduğu için bu sporu yapamayacağını söyledim ve karateye başlattım. Karatede dereceler elde etmeye başlayınca kızıma daha çok destek olmaya başladım. Ben de kızıma destek olabilmek için yağlı güreşi bırakıp karateye geçtim ve yaklaşık 4 yıldır bu sporu yapıyorum." diye konuştu.

Turnuvalara giderken bazen maddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Özdemir, bu konuda destek beklediklerini dile getirdi.

Karate Milli Takım Antrenörü Emin Akar ise 15 yıldır Kemer'de 7-8 milli takım sporcusu yetiştirdiğini, bunlardan birinin de Müşerref olduğunu belirtti.

Müşerref'in 5 yaşında karateye başladığını anlatan Akar, sporcunun resmi olarak katıldığı bütün organizasyonlarda madalya aldığına dikkati çekti.

Akar, "Müşerref, çok azimli bir sporcu. Onda her antrenörün hayalindeki sporcu profili var. Müşerref'in antrenörü olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Benim amacım, Müşerref'i ümitler, gençler ve büyükler kategorisine taşımak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.