Antalya

Antalya'daki trafik kazası davası

17:27 15 Temmuz 2016
Antalya'daki trafik kazası davası

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan milli güreşçi Hasan Karpuz'un yargılanmasına başlandı.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Hasan Karpuz, kardeşi Erol Karpuz, müştekiler, avukatlar ve yakınları katıldı.

Hasan Karpuz, savunmasında, olay günü saat 23.15'de Döşemealtı ilçesinde bulunan Kömürcüler Mahallesi'ne doğru aracıyla yol aldığını, önünde seyir halindeki farları yanmayan traktörü 3-5 metre yaklaştığında fark ettiğini belirtti. Traktöre çarpmamak için direksiyon kırdığını anlatan Karpuz, bu sırada karşıdan gelen araçla çarpıştığını, olaya neden olduğu iddia ettiği traktör kullanıcısının ise olay yerinden kaçtığını anlattı.

Karpuz, kaza sonunda kendisinin de bilinç kaybı yaşadığını belirterek, "Çarpışmanın etkisiyle bayılmışım. Ben milli takım güreşçisiyim. Spor geleceğime zarar gelmemesi için kardeşim Erol aracı kendisinin kullandığını söylemiş. Beni hastaneye kaldırmışlardı, kardeşimin olay yerine geldiğini ve ifadesinin alındığını bilmiyordum." dedi.

Olay tarihinde ehliyetinin bulunmadığını söyleyen Karpuz, maktul tarafının zararını karşılamaya hazır olduğunu ve beraatına karar verilmesini talep etti.

Sanıklardan Erol Karpuz, kardeşinin milli sporcu olması nedeniyle trafik kazasını üstlendiğini, kazaya ilişkin tutanağı imzaladığını ve suçunu kabul ettiğini belirterek, beraatına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, delillerin karartılması şüphesiyle sanık Hasan Karpuz'un tutuklanmasına, Erol Karpuz'un ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

- İddianameden

İddianamede, Hasan Karpuz'un kullandığı 07 DAL 15 plakalı aracın hatalı sollama nedeniyle karşı yönden gelen Selahattin Büyükyorulmaz yönetimindeki araçla çarpıştığı, kaza sonrasında ağır yaralanan sürücünün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği, aynı araçta bulunan sürücünün oğlu Harun Büyükyorulmaz'ın da yaralandığı kaydedildi.

İddianamede, olayla ilgili Hasan Karpuz'un "taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.