Antalya

EXPO 2016 Antalya'da "Tayland bahçesi" açıldı

21:29 15 Temmuz 2016
EXPO 2016 Antalya'da "Tayland bahçesi" açıldı

EXPO 2016 Antalya'da "Tayland bahçesi" törenle açıldı.

Ülke bahçeleri alanında yer alan bahçede düzenlenen törene Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat, EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Erdoğan Kök ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Charungvat, bahçenin buraya gelecek ziyaretçiler için özenle hazırlandığını ve evin Thai evlerini temsilen yapıldığını kaydetti. Ziyaretçilerin kendilerini Tayland'ta gibi hissedecekleri bir ortam oluşturulduğunu anlatan Charungvat, içeride Thai kültürüne ait öğeler, meyve ve bitkilerin de görülebileceğini belirtti.

Çok donanımlı bir ekibin Tayland'dan Antalya'ya geldiğini ve ziyaretçilere her konuda yardımcı olacaklarını kaydeden Charungvat, "Tayland'tan gelen özel ürünlerle tamamen bu alan oluşturuldu. Bu evi önce Tayland'da inşa ettik ve beğendikten sonra buraya taşıdık. Tayland hükümetinin Türk halkına bir armağanıdır. EXPO 2016 Antalya sona erdiğinde de bu alan burada kalacak." dedi.

Kök ise, Tayland'ın EXPO 2016 Antalya'da yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kök, kalıcı bir alanın Tayland tarafından Türkiye'ye yapılmış olmasının önemine dikkati çekerek, hayırlı olmasını diledi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Charungvat ve Kök, alanı gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.