Antalya

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

03:49 16 Temmuz 2016
Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da sivil toplum örgütleri ve oda başkanları, askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşananların çok kötü olduğunu ve darbelerin kesinlikle hiçbir faydasının bulunmadığını söyledi.

Şu anda yaşananın komik bir durum olduğunu dile getiren Çetin, "Ben 80 darbesini de gördüm. Böyle bir darbe olamaz. Ordunun içinden çok küçük bir grup muhtemelen darbe girişiminde bulundu. Demokrasi açısından çok kötü bir olay, çok acı. Bundan sonra da böyle şeyleri kesinlikle görmek istemiyoruz. Gördüğümüz kadarıyla şu anda sakinleşmiş durumda." dedi.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da demokrasiye karşı yapılan her türlü girişimin hukuksuz olduğunu, demokrasiye sahip çıkmak gerektiğini kaydetti.

- Burdur

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BUTSO) Yusuf Keyik, darbe girişimini yapanların bir an önce yakalanıp Türk yargısının önüne çıkartılarak en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Darbe girişiminin milli irade ve Türk milletine karşı yapıldığını ifade eden Keyik, bu girişimin kesinlikle karşısında olduklarını anlattı.

Keyik, "Bu olay kimler tarafından yapılırsa yapılsın, hainlerin millete yaptıkları bir harekettir. Yüzde 2 bin karşısındayız. Bu darbe girişimini yapanların bir an önce yakalanıp Türk yargısının önüne çıkartılarak en ağır cezalarla cezalandırılmalarını istiyoruz." dedi.

- Muğla

Türkiye Gençlik Vakfı Muğla Şubesi Başkanı Soner Yurtseven de demokrasiyi anlayamamış, özümseyememiş bir grup askerin, onurlu Türk Silahlı Kuvvetlerine ve millete karşı başarısız bir isyanda bulunduğunu söyledi.

Geçmişten ders almayan, okuduklarını kavrayamayan bu kişilerin açık bir tiyatronun figüranları olduğunun altını çizen Yurtseven, "Bugün milletimiz dimdik ayaktadır. Devletimize, hükümetimize güveniyoruz." dedi.

Muğla İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Akkır, milletin iradesine karşı yapılan kalkışmayı lanetlediklerini ve vatandaşları demokrasiye sahip çıkmaya davet ettiklerini kaydetti.

Yaşanan olayı Türk demokrasi tarihinde kara bir gün olarak nitelendiren Akkır, "Darbeye kalkışanlar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Buna kalkışanların en kısa sürede cezalandırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

- Isparta

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Baskanı Şükrü Başdeğirmen de söz konusu darbe girişimini tasvip etmediklerini, halk iradesi dışındaki hiçbir gücü tanımadıklarını söyledi.

Darbe kimden gelirse gelsin bunun karşısında olduklarını ifade eden Başdeğirmen, günün demokrasiye sahip çıkma günü olduğunu belirtti.

Isparta İnsani Yardım Derneği Başkanı İdris Sezgin de halkın sivil hükümetin yanında olduğunu, demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara döküldüğünü dile getirdi.

Türkiye genelindeki bütün teşkilatla demokrasiye sahip çıktılarını vurgulayan Sezgin, Türk halkının bu darbe girişimine sesiz kalmayacağını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.