Antalya

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

05:12 16 Temmuz 2016
Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Antalya, Muğla ve Burdur merkez ve bazı ilçelerinde vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek sokaklara çıktı.

Antalya merkezde vatandaşlar tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanırken, Topçular General Niyazi Çelik Kışlasının bulunduğu Aspendos Bulvarına Antalya Büyükşehir Belediyesi ve vatandaşlara ait çok sayıda iş makinesi ve kamyon konuldu. Antalya Emniyet Müdürlüğüne bağlı çok sayıda polis ekibi de uzun namlulu silahlarla kışlanın etrafında bekliyor.

Manavgat ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Alanya ilçesinde Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, "Alanya burada, darbeciler nerede", "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Ya Allah, Bismillah Allahuekber" sloganları attı.

Kumluca ilçesinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi. Meydanda bir konuşma yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaşanan olayların demokrasiye inanmayan bazı kişiler tarafından tertip edilmiş bir düzen olduğunu söyledi.

Kemer ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı önünde toplanan partililer araçlarıyla konvoy oluşturdu. Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen grup, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "asker kışlaya", "millet burada FETÖ nerede" diye sloganlar atarak tepki gösterdi. Tekbir getiren vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimine tepki gösterirken, bazı vatandaşların ağladığı gözlendi. Grup adına basın açıklaması yapan AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Halit Çilengir, darbe girişimine karşı demokrasiye sahip çıktıklarını söyledi.

- Muğla

Muğla'nın Marmaris ilçesinde vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te açıklama yaptığı otelin önüne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otelden ayrıldığını öğrenen vatandaşlar konvoy şeklinde Atatürk Meydanı'na geldi.

Meydanda vatandaşlara seslenen AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, milletin iradesinin üzerinde kimsenin duramayacağını söyledi. Öztürk, "Marmaris halkı bugün CHP'lisi ile MHP'lisi ile demokrasi sınavını en güzel şekilde verdi." dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete de ülke genelindeki son durum hakkında meydandaki kalabalığa bilgi verdi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ile sloganlar attı.

- Burdur

Burdur'un Karamanlı ilçesinde toplanan bir grup vatandaş da darbe girişimini protesto etti.

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Belediye önünde toplanan gruba yaptığı açıklamada, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu söyledi. Bedeli ne olursa olsun ülkeyi asla darbe yapanlara teslim etmeyeceklerini ifade eden Selimoğlu, "Sokaklara çıkacağız, Mehmetçiği ülkesine ihanet etmek isteyenlerin elinden kucaklayarak alacağız. Hangi siyasi düşünceye sahip olursak olalım bu vatan, bu millet, bu devlet, bu bayrak hepimizin. Sadece mevcut siyasi iktidara değil, terör ile ciddi mücadele yapan vatanını seven ülkemiz hepimizin, bu olaylar hepimize ciddi zarar verecektir, şu an dik durursak bunu engelleriz." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.