Antalya

Turizm ve ekonomiye "izin" dopingi

13:32 09 Ağustos 2016
Turizm ve ekonomiye "izin" dopingi

AYŞE YILDIZ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimin ardından kamuda kaldırılan izinlerin yeniden serbest bırakılmasının hem turizmi canlandırması hem de ticareti artırması bekleniyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, izinlerin serbest bırakılmasının esnafa pozitif enerji verdiğini, bunun memleketin normale döndüğünün göstergesi olduğunu anlattı.

İnsanların daha rahat sokağa çıkacağını belirten Palandöken, "Olağanüstü halin normale döndüğünü bilmek için önemli bir karar. İzinlerin açılması, işlerin normale döneceğinin, ticaretin daha süratleneceğinin güvencesini verdi. Dolayısıyla memnun edici bir gelişme." diye konuştu.

Palandöken, izni yarım kalmış veya kullanamayacak durumda olanlar için de izinlerin serbest bırakılmasının fırsat olduğuna dikkati çekerek, tatille birlikte huzursuzlukların da sona ereceği söyledi.

Pazarın ve çarşının da canlanacağını vurgulayan Palandöken, "Biz bu konuda çok olumlu görüyoruz, ekonominin canlanması için en önemli tedbir normal sürece dönülmesiydi. Artık sıkıntının bittiğinin işareti oldu bu." dedi.

- "Bayram havası yarattı"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ ise bu haftadan sonra tatil taleplerinin başlayacağını, kararın sektöre olumlu yansıyacağını söyledi.

İzinlerin kullanılacak olmasının turizm sektörü açısından önemine işaret eden Kızıldağ, "Bütün Türk halkının, hem kamu çalışanlarının hem vatandaşların güzel bir tatil yapmaları gerekiyor. Normalleşme sürecine bunun çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda moral motivasyon olarak da ülkemizin ihtiyacı olan bir sosyal ortam olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kızıldağ, söz konusu kararın bayram havası yarattığını, Türkiye'nin ve turizmcilerin bu canlanmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, Kurban Bayramı'nın da yakın olmasının tatil sürelerini uzatacağına dikkati çekti.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da izinlerin serbest bırakılmasının sektörü olumlu etkiyeceğini dile getirdi.

Otel rezervasyonlarının iptal ve ertelenmesi taleplerinde sıkıntı yaşanmadığını anlatan Ayık, "Onun için biz her zaman tüketicimizin yanındayız. Kamu personelimizin ve devletimizin de olağanüstü şartlar altında yanındayız. Hiçbir şekilde tüketicimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Arzu etmiyoruz ve sonuna kadar bu konuda destek olacağız çünkü biz iç pazarda çok ciddi bir blok yaratmaya çalışıyoruz." dedi.

Tatillerini iptal edenler için mecburen yeni fiyatların geçerli olacağını ifade eden Ayık, şöyle konuştu:

"Herkesin şundan da emin olması lazım, fiyatlarda anormal farlılıklar olmayacaktır. Mecburen geçerli fiyatları uygulamak zorundayız, birçok insan aynı fiyatlardan tatil aldığı için orada bir şey yapmamız mümkün olmayacaktır. Biz izinlerin serbest bırakılmasından sonra çok ciddi hareketlilik bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.