Antalya

Esnaftan marka ürün satan mağazalara tepki

16:15 19 Ağustos 2016
Esnaftan marka ürün satan mağazalara tepki

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir grup esnaf, ilçedeki marka ürünlerin satışına tepki gösterdi.

Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup esnaf, "Kemer'de küçük esnafı bitirmek istiyorsanız açık açık söyleyin biz gidelim", "Emperyalist mağazalar Kemer'den elinizi çekin" yazılı pankartlar taşıyarak, marka ürün satan mağazalara tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Tarkan Sert, Kemer'in turizm bölgesi olduğunu belirterek, esnaf olarak Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra zor günler geçirdiklerini söyledi.

Sert, yaşadıkları kriz nedeniyle kredi çekip borç aldıklarını anlatarak, ilçede iki tane marka tekstil mağazası açıldığını ve bu edenle iş yapamaz hale geldiklerini kaydetti.

Kemer'deki esnafın "küçük balık" olduğunu ifade eden Sert, "İlçede açılan büyük mağazalar büyük balıklar. Bizim bunlarla rekabet etme şansımız yok. Evimize ekmek götüremez hale geldik. Ekmeğimizi turizmden kazanıyoruz ama şu anda ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız." dedi.

Sert, ilçe yönetiminde bulunanların Kemer'de bu tür marka ürün satan mağazaların açılmasına engel olmasını istediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.