Antalya

30 Ağustos Zafer Bayramı

17:10 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında 30 Ağustos'un Türk milletinin yeniden dirilişi olduğunu belirtti.

Tütüncü, mesajında, Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu kaydetti.

30 Ağustos'un milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zafer olduğunu vurgulayan Tütüncü, Türk milletinin bu zaferle insanlığa, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir millet olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini verdiğinin altını çizdi. Tütüncü, onurla ve kıvançla yıl dönümünü kutlanan 30 Ağustos Zaferi'nin kazanılmasında en önemli etkenin Türk Milleti'nin kendisine olan güveni ve inancı olduğuna dikkati çekti.

Mazisinde birçok ihanetlerle karşılaşan bir millet olduklarını anlatan Tütüncü, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da bu defa içimizdeki hainlerin, FETÖ/PDY terör örgütünün milli iradenin ve demokrasinin yok sayılarak vatanı işgal amaçlı darbe girişimine maruz kalmıştır. Bu hain ve sinsi plan, aziz milletimizin şanlı direnişiyle boşa çıkarılmış ve milletimiz milli mücadele ruhuyla "Ya istiklal ya ölüm" diyerek bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını büyük bir kararlılık örneği sergileyerek ortaya koymuş ve büyük bir zafere daha imza atmıştır. Bizlere bu büyük zaferi armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bizler için vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum."

- CHP Antalya İl Başkanı Esen

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen ise yaptığı yazılı açıklamada, özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladıklarını belirtti.

Açıklamasında, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitleri saygıyla andıklarını kaydeden Esen, şunları kaydetti

"Ülkemizin zor günler geçirdiği bu süreçte milli bayramlarımızın önemi daha da artmaktadır. Ülkemize yönelen gerek terör saldırılarıyla gerekse de farklı planlarla hareket edenler ile ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastedenler, bu milletin hangi badirelerden geçerek Kurtuluş Mücadelesi verdiğini unutmamalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.