Antalya

Elmalı'da "Yörük Göçü" etkinliği

14:26 02 Eylül 2016
Elmalı'da "Yörük Göçü" etkinliği

Antalya'nın Elmalı ilçesinde düzenlenen Yörük Göçü etkinliğinde, temsili göç yürüyüşü gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi işbirliğiyle, yarın başlayacak 664. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri etkinliği öncesinde 4. Yörük Göçü yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe, AK Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani, Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ile Yörük dernekleri temsilcileri katıldı.

Deve kervanından, kepenekli çobanlara Yörük kültürünün yaşatıldığı temsili göçe vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Türel, bir milletin ilelebet var olabilmesinin kendi kültür ve geleneğini gelecek nesillere taşıyabilmesi ile mümkün olduğunu kaydetti.

Yörük kültürünün gelecek nesillere taşınmasının en önemli miras olduğunu ifade eden Türel, şöyle konuştu:

"Bu miras bize büyüklerimizden kaldı. Bu kültürü yaşatabilmek adına Antalya'da 2014 senesinde belediye başkanı seçilir seçilmez Uluslararası Yörük Festivalini düzenledik. Önümüzdeki sene daha da geliştirmek suretiyle üçüncüsünü yapacağız. Biz, öyle başkalarından bozma çalıntı festivallere meraklı değiliz. Kendi kültürümüze, geleneğimize göreneğimize sahip çıkacağız."

Yörük kültürünün toplumun çimentosu ve mayası olduğunu dile getiren Türel, "Yörük kültürü bu milleti bir araya getirir. İşte bu yüzden 15 Temmuz’da hainler bu ülkenin milli birlik ve beraberliği karşısında başarılı olamadılar. Benzeri oyunları, milletin birliği ve beraberliği sayesinde nasıl çözmüşsek bundan sonra da çözeceğiz inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.