Antalya

Yardıma muhtaç çocuklar için kürek çekiyorlar

11:12 07 Eylül 2016
Yardıma muhtaç çocuklar için kürek çekiyorlar

MUSTAFA ÇİFTÇİ - İngiliz ve Türk iki arkadaş, yardıma muhtaç çocuklara destek olmak için kanoyla 25 gün sürecek yolculuğa çıktı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Sam Tucker ve Doğan Eraslan'da yardıma muhtaç çocuklar için harekete geçme düşüncesi, Fethiye'den Antalya'ya uzanan Likya Yolu'nda gerçekleştirdikleri yürüyüş sırasında ortaya çıktı.

Kano ile Antalya'dan Fethiye'ye gitmeye karar veren iki arkadaş, düşüncelerini Muğla'nın Fethiye ilçesine yerleşen İngilizler tarafından yardıma muhtaç çocuklar için kurulan Fethiye International Group (FIG) üyelerine de aktardı. Grubun desteğini alan ikili, Antalya'dan yola çıktı.

Yolculuklarını 25 gün sonunda Fethiye'de tamamlamayı planlayan iki arkadaş, yardım tekliflerini FIG'e yönlendiriyor.

Yardıma muhtaç çocuklara bir nebze olsun yardım etmenin mutluluğunu yaşayan Tucker ve Eraslan, bundan sonra da yapacakları aktiviteler ile çocuklara yardımı sürdürmek istiyor.

Sam Tucker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanserli çocuklar için daha önce İzmir'den Güney Afrika'ya 6 aylık bisiklet turu düzenlediğini söyledi.

Hayvan hakları ve sokak hayvanlarına dikkati çekmek için de Tanzanya'daki 5 bin 895 metrelik Kilimanjaro Dağı'na tırmandığını belirten Tucker, "Bu yolculuğu da Fethiye'deki yardıma muhtaç çocuklara adıyoruz. Türkiye'de hep dış aktiviteler yapma isteği duyuyorum. Bu da onlardan biri olacak. Bazı konulara insanların dikkatini çekmek istiyorum. Para kazanmak için çalışıyorum ama yardıma muhtaç çocuklar gibi bazı konulara da dikkati çekmek için doğa etkinliklerine vakit ayırıyorum. Böyle konularda bilinç oluşturmak istiyorum." dedi.

Yardımsever Doğan Eraslan ise Likya yolunu yürüdükleri sırada yardıma muhtaç çocuklar için kanoyla Antalya'dan Fethiye'ye gitme kararı aldıklarını ve vakit kaybetmeden bu fikri hayata geçirdiklerini ifade etti.

Çocuklar için 25 gün denizde olacaklarını dile getiren Eraslan, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 170 mil sürecek yolculuğumuzun bütün giderlerini kendimiz karşılıyoruz. Bize yardım etmek isteyenleri FIG'e yönlediriyoruz. FIG yardıma muhtaç çocuklara yardım eden bir kuruluş. Bu yolculuğu çocuklara adadık. Kas gücüyle Antalya'dan Fethiye'ye döneceğiz. Onlar için kas gücümüzü harcamaktan çekinmeyiz. Çocukların yüzünde bir gülümsemeye vesile olabilirsek ne mutlu bize."

FIG Fethiye Yöneticisi Sheila Tongue, kano yolculuğuna çıkan yardımsever gençlere destek olmak isteyenlerin kendilerine ulaşabileceğini söyledi.

Fethiye'de yaşayan İngilizler tarafından 13 yıl önce kurulan derneğin ilk başlarda kitap değiş-tokuşu yaparak yardıma muhtaç çocuklara destek olduğunu anlatan Tongue, "Şu anda yardım ettiğimiz 30 çocuk var. Sağlık, eğitim harcamalarını karşıladığımız çocuklarımız bulunuyor. Bizim tek istediğimiz onların yüzlerinin gülmesi." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.