Antalya

Gırtlaklarıyla inşaat demiri büktüler

15:03 09 Eylül 2016
Gırtlaklarıyla inşaat demiri büktüler

Kemer ilçesinde düzenlenen mental antrenman ve kişisel hedef eğitimine katılanlar, gırtlaklarıyla inşaat demiri bükerek korkularını yenmeye çalıştı.

Ginza Tur ve Türkiz Ayışığı işletmelerinin iş birliğince düzenlenen organizasyonda "Mükemmellik ve liderlik akademisi" adı altında kamp düzenleniyor.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Kemer'e gelen 80 kursiyer, hedefe ulaşma eğitimi alıyor. Kampa katılanlar, geçen günlerde tahta, ip ve bidonlarla sal yapıp denize açıldı, cam kırıkları üzerinde yürüdü. Katılımcılar son olarak, 2 metre 10 santimetrelik inşaat demirlerini gırtlaklarıyla bükerek öz güvenlerini sınadı ve korkularını yenmeye çalıştı.

Mental Antrenman ve Kişisel Hedef Eğitmeni Dirk Griesdorn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar yapılan demir bükme etkinliğinde kaza yaşamadıklarını söyledi. İlk önce partnerleri ayırdıklarını ve aralarına engel olarak inşaat demiri koyduklarını ifade eden Griesdorn, kursiyerlerin demiri büktükten sonra engeli aştıklarını ve aralarında daha sıkı bağlar yaşandığını belirtti.

Griesdorn, kursiyerlerde önce demiri bükemeyeceklerine dair bir his oluştuğunu belirterek, "İlk başta yüzlerindeki gerginlik demir bükülünce mutluluğa dönüşüyor. Sonunda insanların yüz ifadelerine bakmak lazım. Biz insanları mutlu edebiliyorsak, bir şeyleri başarmışız demektir. Bunun sonucunda demir bükülünce korkularını yeniyor ve öz güvenlerini geliştiriyorlar." diye konuştu.

Kursiyerlerden Alman Patrick Hummer, demiri nasıl bükeceğini ilk başta düşündüğünü ve korktuğunu belirterek, karşısındaki partnerinin eşi olması dolayısıyla demiri bükmeyi başardığını söyledi.

Rosi Hummer da ilk başta çok korktuğunu ve yapamayacağını düşündüğünü ifade ederek, demir bükme işini daha önce televizyonlarda izlediğini dile getirdi. Hummer, eşi ile demiri büktüğü için birlikteliklerinin daha çok pekiştiğini ve kendilerine daha fazla güvenmeye başladıklarını sözlerine ekledi.

Kursiyerler yarın da kor ateş üzerinde yürüyerek öz güvenlerini sınayacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.