Antalya

Rusya'daki parlamento seçimleri

16:38 11 Eylül 2016
Rusya'daki parlamento seçimleri

Rusya'da 18 Eylül'de yapılacak parlamento seçimleri için Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik Ruslar, oy kullanmaya başladı.

Mahmutlar Mahallesi'nde Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneğinde kurulan sandıkta, ilçede yaşayan Rus vatandaşları saat 10.00'dan itibaren oy verme işlemine başladı. Rusya Antalya Konsolosu Alexey Shinav'ın da hazır bulunduğu ilçedeki oy kullanma işlemleri 16.00'da sona erdi.

Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz, Antalya'ya gitmeden Alanya'da oy kullanmanın büyük kolaylık olduğunu söyledi. Gündüz, "Alanya'da yaklaşık 5 bin Rus vatandaşı yaşıyor. Bunlardan kaçı gelerek oy kullanacak bilmiyoruz. 18 Eylül'de de Antalya'da oy kullanılabilecek." dedi.

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu Ataşesi ve Seçim Kurulu Üyesi Alexander Ryumkov da seçimlerin haftaya pazar günü yapılacağını belirtti. Alanya'da oturan Rus vatandaşlara kolaylık sağlanması açısından bir ön seçim gerçekleştirildiğini dile getiren Ryumkov, "Seçimlerin güzel geçmesini bekliyoruz. Toplam 14 siyasi partimiz var. Vatandaşlarımız onlar arasından seçim yapacaklar." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.