Antalya

Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası

16:14 22 Eylül 2016
Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası başladı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Tekirova Mahallesi'ndeki Üç Adalar açıklarında gerçekleştirilen organizasyona, 30 sualtı görüntüleme sporcusu ve 30 yardımcı dalgıç katılıyor.

Resifleri, sualtı mağaraları ve zengin tabiatıyla ünlü Üç Adalar açıklarında yapılan organizasyonda sporcular, fotoğraf ve video kategorilerinde mücadele ediyor. Fotoğraf kategorisinde yarışmalar, geniş açı, modelli geniş açı, balık, makro ve konulu makro dallarında yapılıyor.

TSSF Sualtı Görüntüleme Teknik Kurulu Başkanı Asım Dumlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 17'ncisini düzenledikleri şampiyonaya 30 sporcu ve 30 yardımcı dalgıcın katıldığını söyledi.

Şampiyonanın sualtı fotoğraf ve sualtı video kategorilerinde yapıldığını belirten Dumlu, fotoğraf kategorisinde yarışan sporcuların yaklaşık 90 dakika boyunca günde 2 defa dalış yaptıklarını kaydetti.

Dumlu, sporcuların yarışma kuralları gereği toplam 600 fotoğraf çekebildiklerine değinerek, kategorilerden alınan puanlar sonucunda şampiyonların belirlendiğini ifade etti.

Sporculardan Bülent Çalımlı ise çok güzel bir dalış noktası olduğunu belirterek, suyun altında gümüş balıkları, karagözler ve melanur balıklarına sıkça rastladıklarını belirtti.

Yarın devam edecek şampiyonanın ödül töreni, 24 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.