Antalya

53. Uluslararası Antalya Film Festivali

14:15 24 Eylül 2016
53. Uluslararası Antalya Film Festivali

53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında Yıldırım Önal Anı Ödülü, devlet sanatçısı Kenan Işık'a verilecek.

Festival Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) tarafından belirlenen bu özel ismin, festivalin en anlamlı yarışma dışı ödüllerinden biri olan Yıldırım Önal Anı ödülü ile buluşacağı belirtildi.

Açıklamada, evinde geçirdiği kaza sonrası komaya giren sanatçıya enerji de vereceğini düşünülen bu ödülün, ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ'un elinden ailesine teslim edileceği kaydedildi.

Ödüle adını veren Yıldırım Önal hakkında da bilgi verilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

"1970'li yılların başında kazandığı Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Portakal ödülünü yaşadığı maddi güçlükler nedeniyle rehinciye vermek zorunda kalan Yıldırım Önal, ödülünü geri alamadan hayatını kaybetmiş, yıllar sonra rehincinin oğlu tarafından heykel, Antalya Kültür Sanat Vakfına teslim edilmişti. Festival, bu emanete sahip çıkıp 1999 yılından itibaren sanatçının anısına Yıldırım Önal Anı Ödülü'nü hayata geçirdi. Yarışma dışı özel ödüllerden bir tanesi olarak her yıl bir sanatçıya emanet edilmeye başlandı. Geçtiğimiz yıl ödülü emanet alan isim Tijen Par'dı. Par, emanetini 16-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalin açılış gecesinde Kenan Işık'a iletmiş olacak."

- Sümer Tilmaç da unutulmadı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in başkanlığındaki 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin, geçen yıl hayatını kaybeden Antalya sevdalısı sanatçı Sümer Tilmaç'ın adını, festivalin en yeni yarışmalı bölümü Antalya Film Destek Fonu'nda yaşatma kararı aldığı bildirildi. Bu yıldan itibaren, içinden Antalya geçen senaryoların Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu için yarışacağı açıklandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.