Antalya

Antalya'daki FETÖ soruşturmaları

11:42 27 Eylül 2016
Antalya'daki FETÖ soruşturmaları

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen soruşturmalarda 3 bin 838 kişiye adli ve idari işlem yapıldığı belirtildi.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ mensubu bir kısım askerin başlattığı hain darbe teşebbüsü nedeniyle Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından "Anayasa'yı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya ve TBMM'nin görevini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik" suçlarından başlatılan soruşturmaların devam ettiği kaydedildi.

Soruşturmalarda 162 kişinin gözaltında ifade alım işlemlerinin sürdüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adliyeye sevk edilen zanlılardan 767 kişi tutuklandı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 251 kişiyi yakalamak için çalışmalar devam ediyor. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 438'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 715'i serbest bırakıldı. 700 kişi görevden uzaklaştırılırken bin 137 kişi de ihraç edildi. 17 kişi emekli edildi, 25 kişi de göreve iade edildi. Toplamda 3 bin 838 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldı."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.