Antalya

Milletvekili Uslu, tünel çalışmalarını inceledi

12:12 29 Eylül 2016
Milletvekili Uslu, tünel çalışmalarını inceledi

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Alacasu-Phaselis Tünel çalışmasını yeri̇nde inceledi.

Tünel çalışmalarını inceleyerek, gece vardiyasında işçilerle çay içen Uslu, hedeflerinin Antalya'dan Kumluca, Finike, Demre, Kaş ve Kalkan'a bölünmüş yolla ulaşmak olduğunu bildirdi.

Kemer-Kumluca arasındaki bin 300 metrelik Alacasu-Phaselis Tüneli çalışmalarında bin metreye ulaşıldığının altını çizen Uslu, çift tünellerin giriş ve çıkışlarında 24 saat esasıyla çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Tekirova-Kumluca bölünmüş yol çalışmalarının ihalesinin tamamlandığına dikkati çeken Uslu, "İlgili firma şantiyesini kurup çalışmalara başladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla Antalya-Kumluca-Finike arası tamamıyla bölünmüş yol olacak." dedi.

Uslu, Finike, Demre arasını tünelle geçerek, Finike-Kaş-Kalkan yolunda proje çalışmalarında sona gelindiğini ve kısa süre içinde de yatırım programına gireceğine dikkat çekti.

Kalkan ve Fethiye arasındaki yol çalışmasının da yatırım programına alındığını belirten Uslu, şunları kaydetti:

"Kesintisiz bir şekilde Batı Akdeniz sahil yolu ülkemize önemli katma değer sağlayacaktır. Yaklaşık 20 milyon turisti ağırlayan Antalya ve Muğla destinasyonların birbirine bağlanması geceleme sürelerini arttıracaktır. Turizme, tarıma ve ticarete önemli bir ivme katacaktır. Aynı güzergah sebze ve meyve havzası olan Batı Antalya'nın ürünlerinin pazara ulaşımını kolaylaştıracaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.