Antalya

Antalya'daki "masör" cinayeti davası

14:11 30 Eylül 2016
Antalya'daki "masör" cinayeti davası

Antalya'da masörlük yapan Faruk Kahraman'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Kırgız zanlının yargılanmasına devam edildi.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Said Khazhiev ve avukatı katıldı.

Duruşmada açıklanan mütalaada, Faruk Kahraman'ın öldürülmeden önce ev satın almak üzere bankaya başvurduğu ve kredisinin onaylandığı belirtildi. Maktulün ölmeden önce kredisini çekebilecek durumda olduğunun vurgulandığı mütalaada Kahraman'ın birlikte yaşadığı Kırgızistan uyruklu Elvira Baisultanova'nın da bu krediden bilgisinin olduğu ifade edildi.

Mütalaada Baisultanova ve arkadaşları olan diğer sanıklar Said Khazhiev, İslam Sultanbaev, Aisana Muzurbekova ve Dilshod Ashurov'un gasp ederek Kahraman'dan parasını almayı planladıkları, maktulün evinin yedek anahtarının da sanıklarda bulunduğu belirtildi.

Kahraman'dan haber alamayan yakınlarının polise haber vermesi ve apartmandaki güvenlik kameralarının incelenmesiyle olayın ortaya çıktığına değinilen mütalaada, sanıklar Elvira Baisultanova, İslam Sultanbaev, Aisana Muzurbekova ve Dilshod Ashurov'un yurt dışına kaçtığı, diğer sanık Said Khazhiev'in ise yurt dışına çıkmaya hazırlanırken havalimanında yakalandığı bildirildi.

Mütalaada Khazhiev hakkında, "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, sanığın duruşmadaki iyi halinden müebbet hapis ile cezalandırılması, ayrıca birden fazla kişiyle nitelikli yağma suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün ile cezalandırılması talep edildi.

Duruşmada son sözleri alınan sanık Khazhiev, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, firari sanıklar hakkında yürütülen soruşturmanın başka bir dosya üzerinden devam edilmesine ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 18 Mart 2015 tarihinde, otellerde masörlük yapan turizmci Faruk Kahraman (47), elleri ve ayakları bağlanmış şekilde evinde ölü bulunmuştu. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen Kahraman'ın birlikte yaşadığı Kırgızistan uyruklu Elvira Baisultanova, arkadaşları İslam Sultanbaev, Aisana Muzurbekova, Dilshod Ashurov ve Said Khazhiev hakkında soruşturma başlatılmıştı. Zanlılardan Khazhiev yurt dışına çıkmak isterken havalimanında yakalanmış, diğer 4 zanlı yurt dışına kaçmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.